Jump to content

Durant lett az NBA az alapszakasz legértékesebb játékosa

2014. 05. 06. 10:02

Kevin Durantot, az Oklahoma City Thunder olimpiai bajnokát választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A 25 éves erőcsatár óriási fölénnyel nyerte meg a 125 szakíró körében rendezett szavazást, miután a voksolók közül 119-en őt látták a legjobbnak. A második helyen a tavalyi MVP, a címvédő Miami Heat sztárja, LeBron James végzett, akit hat szakíró tett az első helyre.

Az amerikai válogatottal 2010-ben világbajnok, 2012-ben olimpiai bajnok Durant kiválóan játszott az alapszakaszban, mérkőzésenként 32 pontot dobott átlagban, s ezzel ő lett a liga pontkirálya is. Az 1988. szeptember 29.-én született csatárnak ez pályafutása első MVP-címe, s egyben Allen Iverson 2001-es sikere óta ő az első, aki egy szezonban begyűjtötte mindkét címet.

Durant pályafutását a sikeres ifjúsági csapatban – a PG Jaguarsban kezdte. Ezzel a csapatával több bajnokságot is nyert. Charles Craig a fiatalon – 35 évesen – elhunyt edző volt a mentora, az ő tiszteletére viseli a mai napig a 35-ös számú mezt.

Az Oklahoma City Thunder - amely a már megszűnt Seattle SuperSonics utódja – eddig egy bajnoki címet szerzett, még 1979-ben, a jelenlegi rájátszásban a főcsoport negyeddöntőjében a Memphis-t győzte le 4-3-ra, míg a csoport elődöntőjében jelenleg 0-1-re áll a Los Angeles Clippers ellen. A 122-105-re elveszített meccset Durant remek (25 pont, 9/19 mezőnyből, 5/8 büntető, 4-4 gólpassz és lepattanó) mutatóval zárta.

A világoskék, narancs, tengerészkék, arany, fehér színű klubban egyébként éppen Durant a történelmi pontrekorder, még 2012. február 19-én a Denver Nuggets ellen szerzetzt 51 pontot. Ennyit sem előtte, sem utána senki nem dobott az Oklahoma színeiben.

Fotó:clubtukinews.com forrás:sportrajongó.hu/nba.com