Jump to content

NFL: duplázásra hajt a Seattle

2014. 07. 05. 10:04

A tengerentúli profi amerikai futball liga egy hónap múlva rajtol el az előszezonnal. Korábban foglalkoztunk már a Cleveland Browns együttesének választottjaival, kiemelten Johnny Footballal, ezúttal viszont a bajnoki címvédő Seattle Seahawks háza táján nézünk szét.

A címvédő Seattle természetesen az idei Super Bowl-nak is az egyik komoly esélyese, ám a tavalyi győzelmük miatt nem igazán tudták kihasználni a draft adta lehetőségeket. Valamennyi körben az utolsó választási jogokat birtokolták, így inkább a szabadügynök-piacon aktivizálták magukat. Visszatér a csapathoz Sidney Rice, a 27 éves wide receiver. Rice három évig volt a Seahawks tagja, ám sok sérülése hátráltatta a jó szereplésben, ezután magas fizetése miatt megváltak tőle. Az elkapó poszton erősítettek a drafton is, a második körben megcsípték Paul Richardson-t.

A játékosbörzén a lehetőségekhez mérten a támadófalat erősítették meg, többek között Justin Britt igazolásával. Mellette még Garrett Scott-ot szerezték meg, ám vele nem jártak jól, a játékosnak sajnos szívproblémái miatt idő előtt fel kellett hagynia a profi futballal. Pozitívum, hogy a tavalyi keretet együtt tudta tartania vezetőség, a meghatározó játékosok idén is erősítik majd a csapatot. Az irányító Russell Wilson remek idényt zárt, mellette a "szörny" becenéven elhíresült Marshawn Lynch emelhető ki a támadásért felelős játékosokból. A védelem igazi zsenikből áll, teletűzdelve sztárokkal. Érdekesség, hogy április végén a világ legjobban fizetett safety-je lett Earl Thomas. A csapatot vezető Pete Caroll további három évre írt alá, ez méginkább növeli esélyüket a jó szereplésre.

Ne feledkezzünk el a szurkolótáborról sem, amely egyszerűen fenomenális. Aki tavaly figyelemmel követte a Seahawks mérkőzéseit, az tudja, hogy a 12. embernek nevezett közönség olyan őrületes hangulatot tud teremteni a stadionban, amely szinte bénítólag hat az ellenfél játékosaira. A duplázás nem könnyű a bombaerős mezőny miatt, de a fiatalokra épülő csapatban meg van a lehetőség, hogy történelmi tettet hajtson végre.

(Fotó:thenation.com)