Jump to content

NBA - söpréssel jutott tovább a Miami is

2020. 08. 25. 09:19

A Miami Heat hétfőn negyedszer is nyert az Indiana Pacers ellen, így hibátlan teljesítménnyel, harmadikként jutott be az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjébe.

A floridai együttesben Goran Dragic 23 pontot szerzett, Bam Adebayo pedig 14 ponttal és 19 lepattanóval segítette csapatát, amely 2016 óta először jutott tovább a playoffban.

Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks a párharc első mérkőzésén elszenvedett vereségét követően sorozatban harmadszor győzte le az Orlando Magicet: az előző idény legértékesebb játékosa (MVP), a görög Jannisz Antetokunmpo 31 pontja mellett leszedett 15 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt is.

Nyugaton az első kiemelt Los Angeles Lakersben LeBron James úgy szerzett 30 pontot és adott 10 gólpasszt a Portland Trail Blazers ellen megnyert összecsapáson, hogy mindössze 28 percet töltött a parketten. Sikerével a kaliforniai együttes ugyancsak egy győzelemre van a továbbjutástól.

Az Oklahoma City Thunder két vereség után kiegyenlítette a párharcot a Houston Rockets ellen: a Thunderben eddigi karrierje playoff-csúcsát érte el 30 pontjával Dennis Schroder.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, negyeddöntők:

Keleti főcsoport:

Orlando Magic-Milwaukee Bucks 106-121

A párharc állása: 3-1 Milwaukee javára.

Miami Heat-Indiana Pacers 99-87

Továbbjutott: a Miami, 4-0-s összesítéssel.

Nyugati főcsoport:

Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 117-114

Az állás: 2-2

Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers 115-135

Az állás: 3-1 a Los Angeles javára.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)