Jump to content

Sikeres évet zárt a kéziszövetség

2014. 05. 16. 16:40

Május 16-án a Magyar Sport Házában tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda-szövetség. A küldöttek elfogadták a 2013. évről szóló beszámolókat, a szövetség 2014. évi költségvetését, és a módosított alapszabály értelmében kibővített elnökség tagjává választották Hajnal Csabát. Vetési Iván elnök értékelőjében az eredményességre és a pénzügyi stabilitásra helyezte a hangsúlyt. Azt is bejelentették, hogy a következő két idényre az MTVA-val kötnek megállapodást a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések, valamint a hazai válogatott-találkozók közvetítési jogairól.

Eredményes és pénzügyileg nyereséges évet zárt a Magyar Kézilabda Szövetség. Amint az MKSZ pénteki, éves rendes közgyűlésén Vetési Iván elnök elmondta: 2013-ban jelentős plusszal zárták a költségvetést, és a legutóbbi felmérés óta 31 ezerről 35 ezerre nőtt a játékosok száma.

Jövőre a nemzetközi szövetség (IHF) kongresszusát Budapesten rendezik, s az MKSZ pályázik a 2016-os strandkézilabda-vb és a 2017-es férfi junior vb rendezési jogára. Bódi Dezső főtitkár, az elnökség tagja beszédében kiemelte: 2013-ban pozitív pénzügyi mérleggel zárt az MKSZ, 2014-ben a cél a mérleg további javítása.

A küldöttek elfogadták az MKSZ 2013. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését, a felügyelő bizottság jelentését, valamint az MKSZ módosított alapszabályát. Az új alapszabály értelmében 9 fősre bővült a szövetség elnöksége, a testület új tagjává a küldöttek Hajnal Csabát, az MKB-MVM Veszprém sportigazgatóját választották.

A küldöttgyűlés a 2013. évi rendes küldöttgyűlés óta elhunyt sporttársakra való néma megemlékezéssel kezdődött. A szövetség küldöttgyűlésének záróakkordjaként hat szakember, valamint posztumusz Karl Erik Böhn részesült a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetésben.

Fotó: vehirsport.hu forrás:sportrajongo.hu/nso.hu