Jump to content

ISL - Hosszú Katinkáék harmadik helyen zártak

2020. 11. 10. 13:24

A Hosszú Katinka fémjelezte Iron csapat a harmadik helyen zárt a Nemzetközi Úszó Liga aktuális napján. Legjobb magyarként Verrasztó Dávid egy ezüstérmet szerzett 400 méter vegyesen. 

A Duna Arénában zajló rövidpályás viadal legutóbbi találkozóját a címvédő Energy Standard nyerte a Tokyo Frog Kings, az Iron és a Toronto Titans előtt.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter pillangón a harmadik, 400 méter vegyesen a 4., 100 méter vegyesen pedig a nyolcadik lett. Csapattársa, Lobanovszkij Maxim 10 méter gyorson gyűjtött egy hatodik helyet.

A címvédő Energy Standardban Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is ötödikként ért célba.

A nap legjobb eredményét a brazil Nicholas Santos nyújtotta, aki 50 méter pillangón saját világcsúcsától (21.75 mp) mindössze három századdal maradt el.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével zajlik a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)