Jump to content

Serie A - Nyeretlen ellenfélhez látogat a Juventus

2018. 09. 20. 21:59

A címvédő Juventus könnyűnek tűnő mérkőzés előtt áll, mivel az olasz labdarúgó Serie A 5. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén az utolsó előtti Frosinone vendégeként lép pályára.

A torinói sztárcsapatnál vélhetőleg senki sem bánja, hogy egy várhatóan egyszerűnek ígérkező találkozó következik a sorban, mivel hétközben sikeres, ám Cristiano Ronaldo korai kiállítása után fáradtságos győzelmet aratott az együttes Valenciában, a Bajnokok Ligájában.
A spanyolországi találkozón ráadásul megsérült a német Sami Khedira, így rá biztosan nem számíthat majd Massimiliano Allegri, ahogy - a szerdán szintén megsérült - brazil Douglas Costára sem, akit négy bajnoki mérkőzésre tiltottak el hétfőn, miután múlt vasárnap leköpte ellenfelét a Sassuolo elleni meccs végén.

A Juventus a legutóbbi hét kiírást megnyerte a Serie A-ban, s a mostanit is a legjobban kezdte a mezőnyben, ugyanis mind a négy találkozóján győzött. A Frosinone ezzel szemben egészen gyengén indította az idényt: négy meccsen egyetlen pontot szerzett, gólt még nem lőtt, viszont kapott tizet.

A legutóbb ezüstérmes Napoli csalódást keltő BL-meccs után készül a hétvégére. Carlo Ancelotti csapata csak döntetlent ért el a Crvena zvezda vendégeként, vasárnap délben pedig már Torinóban kell pályára lépnie.

A bajnokságot meglepően gyengén kezdő, eddig csupán négy pontos Internazionale kedden önbizalomnövelő győzelmet aratott a Tottenham felett, így Luciano Spalletti tanítványai minden bizonnyal feldobott hangulatban várják a szombat estét, amikor a negyedik helyen álló Sampdoria otthonában szerepelnek.

Nagy Ádám együttese, a Bologna azt az AS Romát látja vendégül, amely a BL-ben a címvédő Real Madridtól elszenvedett sima vereséggel kezdett. A magyar válogatott középpályás az első forduló óta nem jutott szóhoz a rúgott gól nélkül álló együttesben.

Serie A, 5. forduló:

    péntek:
Sassuolo-Empoli 20.30
    szombat:
Parma-Cagliari 15.00
Fiorentina-SPAL 18.00
Sampdoria-Internazionale 20.30
    vasárnap:
Torino-Napoli 12.30
Bologna-AS Roma 15.00
Chievo-Udinese 15.00
Lazio-Genoa 15.00
AC Milan-Atalanta 18.00
Frosinone-Juventus 20.30

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)