Jump to content

A BL után ismét összecsap a két angol gigász!

2019. 08. 16. 10:02

A Tottenham Hotspur elleni rangadóval folytatja szereplését a címvédő Manchester City az angol labdarúgó-bajnokságban, melynek második fordulóját szombattól hétfőig rendezik.

Josep Guardiola és Mauricio Pochettino együttese az előző szezonban négyszer találkozott, és bár a bajnokságban mindkét meccset a manchesteriek nyerték 1-0-ra, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből a londoni csapat jutott tovább idegenben szerzett több góljának köszönhetően.

Az idei Premier League-idényt mindkét gárda győzelemmel kezdte: a City 5-0-val gázolt át a West Ham Uniteden, míg a Spurs sokáig szenvedett az újonc Aston Villa ellen, de végül 3-1-es sikert ünnepelhetett. Az ezúttal vendégként szereplő fővárosiak vezetőedzője van nehezebb helyzetben: Pochettino sérülés miatt nem számíthat a védő Ben Daviesre és Juan Foythra, valamint az egyaránt középpályás angol Dele Allira és Ryan Sessegnonra, ráadásul a dél-koreai támadó Szon Hung Min eltiltás miatt nem játszhat. A túloldalon a brazil Fernandinho, a német Leroy Sané és a francia Benjamin Mendy maródi.

A City elsőszámú kihívója, az első fordulóban győztes Liverpool szerdán még Isztambulban a Chelsea ellen vívott tizenegyespárbajba torkolló győztes Európai Szuperkupa-döntőt, így nagy kérdés, Jürgen Klopp tanítványai mennyire lesznek frissek szombaton a southamptoni fellépésük alkalmával.

Az első fordulóban a Manchester United vendégeként súlyos vereséget szenvedett (0-4) a Chelsea, amely a Liverpool elleni törökországi meccsen már sokkal jobb teljesítményt nyújtott, így a Leicester ellen esélyesnek számít, főleg, hogy hazai pályán szerepel majd Frank Lampard csapata.

A szűk, 1-0-s győzelemmel kezdő Arsenal ezúttal hazai pályán fogadja a Burnleyt, míg a fordulót a bajnokságot jól kezdő Manchester United zárja: Ole Gunnar Solskjaer tanítványai a Wolverhampton vendégei lesznek hétfő este. Az MU-nak van törlesztenivalója, ugyanis három mérkőzés óta képtelen legyőzni a Farkasokat: az előző idényben az Old Traffordon 1-1-es döntetlen született, a Molineux Stadionban pedig mindkétszer - a bajnokság mellett az FA Kupa negyeddöntőjében - a Wolves diadalmaskodott 2-1-re.

Premier League, 2. forduló:

szombat:

Arsenal-Burnley 13.30

Aston Villa-AFC Bournemouth 16.00

Brighton-West Ham United 16.00

Everton-Watford 16.00

Norwich City-Newcastle United 16.00

Southampton-FC Liverpool 16.00

Manchester City-Tottenham Hotspur 18.30

vasárnap:

Sheffield United-Crystal Palace 15.00

Chelsea-Leicester City 17.30

hétfő:

Wolverhampton Wanderers-Manchester United 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)