Jump to content

Lewandowskié lehet az Év legjobbja-díj

2020. 11. 25. 15:18

Az előző idényben a Bayern Münchennel triplázó lengyel válogatott Robert Lewandowski neve is szerepel azon a 11 fős szűkített listán, melyről kikerül majd az Év legjobbja-díj győztese a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) virtuális gáláján.

A FIFA szerdán hozta nyilvánosságra a versenyben maradt jelöltek nevét, a Bajnokok Ligájában, valamint a német Bundesligában is gólkirály Lewandowski mellett a listán szerepel Cristiano Ronaldo (Juventus) és Lionel Messi (FC Barcelona) is. A nőknél Marozsán Dzsenifer is versenyben van az elismerésért.

Lewandowski nagy esélyese volt az idei Aranylabdának is, ám ezt a koronavírus-járvány miatt, az elismerés 64 éves történetében először nem osztják ki.

A 11 futballistát tartalmazó listán ott van a Bayern Münchenből Liverpoolba átigazolt Thiago Alcantara, Kylian Mbappé és Neymar (mindkettő PSG), valamint az angol bajnok FC Liverpool triója, Virgil van Dijk, Mohamed Szalah és Sadio Mané. Szintén belefért a szűkített névsorba Kevin de Bruyne (Manchester City), illetve Sergio Ramos (Real Madrid).

A díjkiosztó ünnepségre december 17-én kerül sor virtuálisan, a jelöltekre december 9-ig lehet szavazni.

A FIFA korábbi közlése szerint a tavalyihoz hasonlóan 2020-ban is kilenc egyéni kategóriában osztanak ki díjakat, plusz a férfiaknál és a nőknél is kihirdetik az év csapatát.

A férfi és a női év játékosa választás esetében változatlanul négyféle szavazatot összesítenek: a válogatottak szövetségi kapitányai és csapatkapitányai mellett több mint kétszáz újságíró véleményét, valamint a szurkolók online-szavazatait is figyelembe veszik.

Tavaly Messi lett az év játékosa, míg az év góljáért járó Puskás-díjat Zsóri Dániel kapta meg.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)