Jump to content

Gulácsiék nem biztos, hogy játszhatnak a rangadón

2021. 03. 24. 08:38

A húsvétra tervezett németországi leállás miatt kérdésessé vált jövő szombaton az RB Leipzig-Bayern München rangadó megrendezése a labdarúgó Bundesligában.

A húsvétra tervezett németországi leállás miatt kérdésessé vált jövő szombaton az RB Leipzig-Bayern München rangadó megrendezése a labdarúgó Bundesligában.

Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői ugyanis kedden abban állapodtak meg, hogy a fokozódó koronavírus-járvány miatt az idei húsvét április 1-jétől 5-éig tartó hosszú hétvégéjén gyakorlatilag leállítják a magán- és közéletet, az élelmiszerboltok is csak szombatra nyithatnak majd ki. Az embereket az ötnapos ünnep teljes idejére otthonmaradásra szólítják fel.

Michael Kretschmer, a Lipcsét is magában foglaló szász szövetségi tartomány miniszterelnöke egyelőre kitért az elől a kérdés elől, hogy sor kerülhet-e a csúcstalálkozóra a Red Bull Arenában.

"A következő napokban dől el, hogy van-e rá lehetőség" - jelentette ki a politikus.

Ha zöld utat kap a címvédő és négy pont előnnyel listavezető Bayern, illetve a három magyar játékost - Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot - is foglalkoztató, második helyezett Leipzig találkozója, akkor viszont akár még nézők is jelen lehetnek a stadionban. A város főpolgármestere, Burkhard Jung ugyanis közölte, hogy kísérleti jelleggel csütörtöktől változtatnának a helyi koronavírus-protokollon. A futballklub ennek keretében már bejelentette igényét arra, hogy ezer negatív vírusteszttel rendelkező szurkolót beengedhessen a lelátókra.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)