Jump to content

Húszmillió dolláros nyereség az idei Winter Classicon

2014. 01. 16. 17:31

Húszmillió dolláros (csaknem 4.4 milliárd forint) nyereséget hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) számára a január elsején megrendezett Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs szabadtéri, úgynevezett Winter Classic-mérkőzés. A kanadai csapat szétlövéses győzelmével záruló összecsapást a helyszínen sportági világcsúcsnak számító 105 491 néző tekintette meg.

A Sports Business Daily című lap beszámolója szerint a Detroit vonzáskörzetében lévő Michigan Stadionban megtartott alapszakasz-találkozó bevétele 30 millió dollár volt, a nyereség pedig 20 millió.

A 2014-es Winter Classicot a Toronto Maple Leafs jégkorongcsapata nyerte meg az NHL-ben, miután szétlövéssel záruló mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Detroit Red Wingset. A találkozót 105 491 néző látta a helyszínen, az Ann Arbor-i Michigan Stadionban, ez világrekord. A játéknap másik mérkőzésén is vendéggyőzelem született: a Tampa Bay két góllal bizonyult jobbnak vendéglátójánál, a Vancouvernél.

A jégkorongmérkőzésekre vonatkozó eddigi világrekordot 2010-ben, egy egyetemi összecsapáson jegyezték fel, szintén a Michigan Stadionban. Akkor 104 173 néző szurkolt a helyszínen. A szabadtéri mérkőzések minden „szépségét” megtapasztalhatták a részt vevő felek, hiszen végig intenzív hóesésben és szélben kellett játszaniuk.

A gól nélküli első harmad után Daniel Alfredsson találatával a Detroit szerezte meg a vezetést, de a Toronto James van Riemsdyk és Tyler Bozak révén fordított. A hosszabbítást Justin Abdelkader góljával harcolta ki a Detroit, amely így nem maradt pont nélkül. A ráadásban nem született gól, a szétlövésben pedig a Red Wingsből csak Pavel Dacjuk talált be, míg a kanadai csapatból Joffrey Lupul és Bozak is jól célzott.

Fotó: freedigitalphotos.net

sportrajongo.hu/MTI