Jump to content

Beckham futballcsapatot alapít Miamiban

2014. 02. 05. 15:42

David Beckham hivatalosan is bejelentette, hogy futballcsapatot alapít Miamiban, amellyel csatlakozik az észak-amerikai MLS jelenleg 19 csapatos mezőnyéhez. A floridai klubbal együtt 2015-re 22 csapatosra bővülhet a liga mezőnye. Beckham lesz az első korábbi profi sportoló, aki tulajdonosként száll be az MLS-be, amelyben korábban a Los Angeles Galaxy játékosaként szerepelt. A sajtótájékoztatón elmondta, a városban épülő stadionhoz nem kéri a város vezetőségének vagy Florida állam segítségét, ő és támogatói ezt saját költségen megvalósítják.

Az angol, spanyol és francia bajnok, Bajnokok Ligája-győztes és vb-résztvevő Beckham elmondta, már most rengeteg játékossal felvette a kapcsolatot, akik szívesen csatlakoznának az egyelőre még nem nyilvános nevű csapathoz.

„Sztárokat szeretnék a csapatomba, mert tudom, milyen nagyszerű, amikor összeáll egy tehetséges társaság. Ezen kívül jól működő akadémiát tervezek a klubhoz, a külföldi játékosok ugyanis csak a kezdetet jelentenék, hosszú távon a helyi srácokra is számítok – mondta Beckham. – Lesznek nehéz pillanataink, de több lesz a felemelő momentum. Milliók támogatására számítok, globális klubunk lesz."

A jelenlegi 19 csapathoz New York és a szintén floridai Orlando csatlakozik még, a miami projekttel hírbe hozott LeBron Jamesről a szerdai sajtótájékoztatón nem esett szó.

David Beckham a legismertebb angol játékos, kis túlzással a legismertebb és legelismertebb európai sztárlabdarúgó és médiasztár. A FIFA által rendezett világ legjobb labdarúgója szavazáson kétszer is dobogós helyen végzett. 2004-ben a világ legjobban fizetett labdarúgója. A Google keresőjében az ő nevére kerestek rá a legtöbbször sport témakörben 2003-ban és 2004-ben egyaránt.

Az OBE kitüntetés birtokosa. Pelé FIFA 100-ának, és 2004-ben a Time magazin Time 100-ának tagja. Az első angol labdarúgó, aki négy különböző országban is bajnok lett. Ő az első angol játékos aki három világbajnokságon is gólt szerzett.

foto:justjared.com

sportrajongo.hu/nemzetisport.hu