Jump to content

Phil Jackson 36 év után visszatér a New York Knickshez

2014. 03. 16. 16:20

Több vezető amerikai hírportál beszámolója szerint a New York Knicks megegyezett Phil Jacksonnal, és a következő héttől a 11-szeres bajnok edző lesz a patinás klub általános igazgatója. Először két hete jelentek meg találgatások arról, hogy visszatér a kosárlabdasportba a nagy öreg. Felmerült, hogy edzőként, de most bizonyossá vált, hogy a „front office”-ba, a klubvezetésbe, méghozzá első szerelméhez, a New York Knickshez, amellyel játékosként legnagyobb sikereit érte el az NBA bajnoki cím elnyerésével 1970-ben és 1973-ban.

Hónapok óta tartotta magát a híresztelés, miszerint Jacksonnal tárgyalásban áll korábbi klubja, amelyet játékosként 1967 és 1978 között szolgált, és ezalatt két bajnoki címet (1970, 1973) nyert. Többek között az AP hírügynökség, az ESPN, a Fox Sports és a USA Today is arról számolt be, hogy a 68 éves szakembert kedden bemutatják a sajtónak.

Jackson a Chicago Bullsszal (1989–1998) hat, míg a Los Angeles Lakersszel (1999–2011) ötször ért fel az NBA csúcsára, ezzel ő minden idők legeredményesebb tengerentúli edzője. A Lakerstől való 2011-es távozása óta nem vállalt munkát, a nyugdíjasok kényelmes, eseménytelen életét élte montanai birtokán. Szeptemberben tölti a 69. életévét.

A Knicks a rájátszásba kerülésért harcol a Keleti főcsoportban: a folytatásban nagy hajrára lenne szüksége, hiszen jelenlegi 26–40-es mérlegével lecsúszna a playoffról, a 9. helyen áll a konferencia táblázatán két győzelemmel elmaradva a három meccsel kevesebbet játszó Atlanta Hawkstól. A New York Knicks legutóbb 41 éve nyert bajnokságot, talán nem is véletlen, hogy éppen Phil Jacksonnal a csapatban.

fotó:sportsillustrated.cnn.com

sportrajongo.hu/nemzetisport.hu