Jump to content

NBA: Folytatja a Spurs-legenda

2014. 06. 24. 11:07

Folytatja pályafutását Tim Duncan, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nemrég befejeződött idényében győztes San Antonio Spurs veterán játékosa. Duncan sorsa hetek óta találgatásra adott okot, hiszen nem lehetett tudni, hogy marad, avagy végleg szögre akasztja a cipőt az ötszörös bajnok klasszis.

A 38 éves center azonban hétfő este választ adott a kérdésre, bejelentette, hogy további egy évvel meghosszabbította szerződését. A kontraktus értelmében Tim Duncan 10,3 millió dollárt keres majd a texasi klubnál, amely 1997-ben választotta ki az amatőr játékosbörze (draft) első helyén.

"Amíg tudok, segítek. Együtt a legjobb csapat vagyunk" - jegyezte meg Duncan, aki az elmúlt idényben átlagban 29 percet töltött a pályán, 15,1 pontot dobott és 9,7 lepattanót szedett.

A Spurs a címvédő Miami Heatet győzte le az NBA nagydöntőjében. Duncannek ez volt pályafutása ötödik bajnoki címe a csapattal. A kiváló játékost 1999-ben, 2003-ban és 2005-ben is a finálé legértékesebb játékosának választották.

Az biztos, hogy a legendás hármas legfiatalabb tagja, Tony Parker folytatja, hiszen ő még csak 32 éves, a nagy kérdés azonban, hogy az elnyűhetetlen Manu Ginobili marad-e még egy esztendőt. Mindenesetre Duncan döntése talán maradásra sarkallja az argentin klasszist.

(Fotó:mysanantonio.com)