Jump to content

NBA: Lionel Hollins váltja Jason Kiddet Brooklynban

2014. 07. 03. 08:19

Jason Kidd kedden bejelentette, hogy elhagyja az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets együttesét, ám a vezetőség hamar megtalálta az egykori kiváló játékos utódját, mégpedig Lionel Hollins személyében. A játékosként bajnokságot nyerő szakember legutóbb a Memphis Grizzlies együttesét irányította.

A 60 éves szakember azt a Jason Kiddet váltja a kispadon, aki kedden jelentette be, hogy távozik a csapattól és a Milwaukee Bucks trénereként folytatja pályafutását. Hollins játékosként legnagyobb sikerét a Portland Trail Blazers együttesével érte el, amellyel 1977-ben bajnokságot nyert. Később a portlandi csapat visszavonultatta 14-es mezét, ő pedig a Philadelphia együttesében folytatta pályafutását, majd a San Diego Clippers és a Detorit Pistons csapatában is megfordult, játékos pályafutását a Houston Rocketsben fejezte be.

Hollins dolgozott az NCAA-ben is, az Arizona State Egyetem csapatának volt másodedzője. Az NBA-ben dolgozott a Phoenix Suns együttesénél, Vancouverben, Memphisben valamint Milwaukeeban is.

A Brooklyn Nets az NBA legutóbbi idényében 44/38-as győzelmi mutatóval a keleti konferencia hatodik helyén jutott be a rájátszásba, ám az elődöntőben a címvédő - majd végül a döntőt a San Antonio ellen elbukó - Miamitól kikapott 4-1 arányban kikapott.