Jump to content

NBA: Pau Gasol a Bullsban folytatja - hivatalos

2014. 07. 13. 08:04

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) Chicago Bulls-ban folytatja pályafutását Pau Gasol. A spanyol válogatott kiválósága a Los Angeles Lakers csapatából igazol át, ahol hét évet töltött. Gasol érkezésével szinte biztosra vehető, hogy Carmelo Anthony újra aláír a New York Knicks együtteséhez 5 évre 129 millió dollárért. Gasol a csapatváltást saját hivatalos Twitter-oldalán is bejelentette.

Pár napja már pletykálták Gasol érkezését a Bulls háza táján, ám csak mostanra vált hivatalossá. Gasol érkezése nagyon jót tesz majd a Bulls támadógépezetének, hiszen a spanyol játékos annak ellenére, hogy már 34 éves és a tavalyi idényben lábsérülése miatt csak 60 mérkőzésen tudott pályára lépni, még mindig a liga egyik legjobb támadó játékosa, ráadásul Noahval elől igen komoly erőt képviselnek majd.

A Bulls-nál mindenki reméli, hogy Derrick Rose két éve tartó vesszőfutása véget ér az idén és a játékmestert nem hátráltatják majd sérülések. A térdbántalmak miatt két komplett szezont kihagyó Rose a hírek szerint egészséges, így a Bulls sorozatban a hetedik idényében is jó eséllyel pályázik a playoff részvételre. A Chicago a legutóbbi szezonban inkább a védekezéséről volt híres, köszönhetően Jimmy Butlernek és Noahnak, ám Gasol érkezésével Tom Thibodeau edzőnek most már a támadószekcióban is lesz olyan játékosa, aki Rose mellett szállíthatja a pontokat.

Gasol a legutóbbi idényben 60 mérkőzésen 17.4 pontot és 9.7 lepattanót átlagolt, a Lakers színeiben hét idény alatt három döntőt játszott, amelyből kettőt megnyert az ő és Kobe Bryant vezette Lakers. A Chicago a legutóbbi szezon során Rose kidőlése ellenére 48 mérkőzést nyert, sorozatban hatodszor jutott be a rájátszásba, ám az első körben a Washington ellen elvérzett.

(cbssports.com/lakersnation.com)