Jump to content

NBA: Wade marad Miamiban

2014. 07. 15. 21:17

Tengerentúli sajtóértesülések szerint Dwyane Wade marad a Miami Heat csapatánál. A legutóbbi idényben bajnoki döntőt játszó, ám ott a San Antonio Spurs csapatától vereséget szenvedő Miami négy éves szerződést kínál a játékosnak, idényenként 15 millió dolláros fizetéssel. A Miami pár napja elveszítette a Nagy Hármas kétség kívül legjobbját LeBron Jamest, ám Chris Bosh maradt, Pat Riley elnök pedig nekilátott igazolni új játékosokat.

Riley nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy a következő idényre is egy ütőképes csapatot fog összerakni, egy olyat, amelyre a Heat közönsége büszke lehet. A zseniális tárgyalóképességéről is híres Riley Chris Bosht maradásra bírta - persze nem volt olcsó mulatság -, most pedig úgy hírlik, hogy a nagy hármas másik tagja, Dwyane Wade is aláír a napokban. Wade állítólag hosszú távú szerződést köt a klubbal, négy évre szezononként akár 15 millió dollárt is kereshet.

A Heatnél valóban egyre inkább formálódik a következő idény csapata, és első blikkre nem is tűnik rossznak a keret. A négy évre 118 millió dollárért aláíró Chris Bosh ugye marad, hosszabbít Chris Andersen és Mario Chalmers is, jött Josh McRoberts és Danny Granger, valamint két évre 20 millióért Luol Deng is.

Wade az előző idényben sokat volt sérült, különösen a térde hátráltatta abban, hogy több mérkőzésen lépjen pályára. A játékos 54 meccsen szerepelt, az alapszakasz során 19 pontot átlagolt, leszedett 4.5 lepattanót és kiosztott 4.7 asszisztot, míg a rájátszást 17.8-as átlaggal zárta.

(Fotó:thehoopdoctors.com)

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)