Jump to content

LeBron James a legnépszerűbb sportoló Amerikában

2014. 07. 18. 07:41

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Cleveland Cavaliers csapatához való visszatérését a napokban bejelentő LeBron Jamest választották a legnépszerűbb sportolónak az Egyesült Államokban. James mögött a legendás Michael Jordan zárt másodikként, míg a lista harmadik helyén Derek Jeter, a New York Yankees visszavonuló baseball játékosa végzett. A listán a legtöbb játékost az NFL adja, összesen négyet.

LeBron James Amerika új kedvence! A tékozló fiú, aki pár napja bejelentette, hogy visszatér szülővárosába és ismét a Cleveland Cavaliers színeiben fog kosárlabdázni a Miaminál eltöltött négy évet követően, jelenleg a legnépszerűbb sportoló az USA-ban. A reprezentatív közvélemény-kutatás során 2241 embert kérdeztek meg, akik közül a legtöbben Jamesre szavaztak. Az NBA jelenlegi első számú játékosa hosszú utat tett meg míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott, hiszen 2011-ben miután bejelentette, hogy a Cavs-től a Heatbe igazol, egészen a 10. helyig csúszott vissza a népszerűségi listán.

James különösen a 18-36 és a 49-67 éves korosztály körében népszerű, míg az X-generáció, a 37-48-as korosztály Michael Jordant favorizálja. A Levegő Ura amúgy ebben a tekintetben is rekordernek számít, hiszen 1993 és 2005 között folyamatosan a népszerűségi lista élén zárt. Jordan mögött egy másik sportág, a baseball legendája, Derek Jeter zárt harmadikként, aki éppen a napokban jelentette be visszavonulását. A top 5-ben negyedikként a Denver Broncos irányítóját, Peyton Manninget jegyzik, míg az ötödik helyen holtverseny alakult ki Kobe Bryant a Los Angeles Lakers klasszisa és Dale Earnhardt Jr NASCAR versenyző között.

A hölgyeknél a Serena Williams a legnépszerűbb az autóversenyző Danica Patricket megelőzve, akit Serena testvére, Venus követ a harmadik helyen. Maria Sharapova az előkelő negyedik pozíciót foglalja el, míg az ötödik helyen az egykori labdarúgó Mia Hamm áll.

(Fotó:6yka.com/cbssports.com)

(Látogasson el Facbook oldalunkra is további hírekért, fotókért, videókért)