Jump to content

NBA: Clevelandban szerződést kötnek a draft-elsővel

2014. 07. 21. 10:13

A hírek szerin szerződteti az idei játékosbörze 1/1-es játékosát a Cleveland Cavaliers. A korábbi hírek arról szóltak, hogy Andrew Wiggins talán cserealap lehet a Minnesota Timberwolves játékosa, Kevin Love leigazolása során, így az 1/1-essel nem kötött hamarjában szerződést az őt kiválasztó Cavaliers vezetősége. A dolgok azonban most úgy állnak, hogy wiggins mégis aláír a Clevelandhoz, Love érkezése pedig egyelőre messze nem biztos, nem úgy Mike Milleré és Ray Allené.

Zajlik az élet a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban. Miután LeBron James bejelentette, hogy visszatér Clevelandba, szinte az összes szabadügynök aláírt, lassan minden játékos megtalálja csapatát. Clevelandban népünnepély van azóta amióta James bejelentette hazatérését, ám a háttérben a vezetőség keményen dolgozik, hogy megfelelő keretet tegyenek össze Jamesnek. A hírek szerint a Cavs szerződteti a játékosbörze 1/1-es játékosát, Andrew Wigginst, akit korábban többen cserealapnak tekintettek a Kevin Love ügyletben.

Clevelandi hírek szerint azonban Wiggins a héten aláírja újonc-szerződését, amely hozzávetőlegesen 5.5 millió dollárral terheli majd a Cavs kasszáját. A clevelandi csapat 1.4 millió dollárral van a fizetési sapka alatt, ha viszont Wiggins aláír, akkor természetesen negatívba csak át a mérleg. Wigginst természetesen az aláírás után is elcserélheti, ebben az esetben azonban várnia kell a klubnak 30 napot a szabályok szerint.

A szakértők szerint a clevelandi vezetőség úgy próbálja majd leszorítani a fizetési sapkát, hogy a második körös választottakkal, Joe Harrisszel és Dwight Powellel hosszú távú szerződést iratnak alá. Ami még több mint valószínű, hogy a Cavaliers leigazolja veterán minimumért Mark Millert, akiért James már Miamiban is kardoskodott a legutóbbi idényben és a hírek szerint Ray Allen is érkezhet hasonló kondíciókkal.

(Fotó:newyork.cbslocal.com)