Jump to content

NFL: Johnny Football mezei a legkelendőbbek

2014. 07. 23. 10:53

Az NFL pár napja hozta nyilvánosságra, hogy az idei játékosbörze 1/1-es játékosának, Johnny Manzielnek a meze fogy a legjobban jelenleg a ligában. Az irányító, aki a Cleveland Browns együttesét erősíti majd a közelgő szezontól elképesztő hírnévre és népszerűségre tett szert, annak ellenére, hogy még egy percet sem játszott az NFL-ben. Manziel, akit nemes egyszerűséggel csak Johnny Football-nak becéznek olyan klasszisokat előzött meg az eladási lista élén, mint például Colin Kaepernick.

Manziel amúgy a kettes számot kapta a Clevelandnél, és egyelőre a Browns "kettese" fogy a legjobban az NFL-mezek eladási versenyében. Manziel mögött nem csak Kaepernick (SF 49ers) található, hanem többek között az NFL-legendának számító Peyton Manning (Denver), vagy a Seattle Seahawks bajnok irányítója, Russel Wilson is.
A Manziel körül kialakult hisztéria nem új keletű, a játékos már egyetemi évei alatt is igen népszerű és hírhedt volt.

A Texas A&M játékosaként rögtön első évében bezsebelte a rangos Heisman-trófeát (az egyetem legjobb játékosának járó díj), emellett több mint tíz egyéni elismerést kapott. Manziel igazi vezére volt csapatának, több nagy rekordot is megdöntött. Küzdőképességét is bizonyította, hiszen a Duke elleni meccsen, az iskola történetének legnagyobb fordítását mutatta be csapatával.

Manzielt sokan a tavalyi Super Bowl-t nyerő Russell Wilsonhoz hasonlítják képességei miatt, ám hogy beváltja-e a vele szemben támasztott elvárásokat, az még a jövő zenéje, egyelőre még az sem biztos, hogy kezdő irányítóként számítanak-e rá a Browns-nál. Mindenesetre a clevelandi NFL-gárda körül régóta nem volt ekkora pezsgés, ez pedig Johnny Footballnak köszönhető.

Az eladási toplistán amúgy mindössze két védőjátékos meze található, az egyik a Seattle cornerbackjének, Richard Shermannek a meze, míg a másik a St. Louis Rams-t erősítő Michael Samé, aki amúgy a liga történetének első olyan játékosa, aki nyíltan vállalja másságát.

(Fotó:celebritynetworth_com/bleacherreport.com)