Jump to content

NBA: A Bulls is beszáll a Love-ért folytatott harcba

2014. 07. 24. 09:48

Kevin Love-nál jelenleg nincs nagyon kapósabb játékos az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). A Minnesota Timberwolves játékosát szinte mindegyik csapat meg szeretné szerezni, erre pár nappal ezelőtt talán a Cleveland Cavaliers együttesének volt a legkomolyabb esélye. Csakhogy a legfrissebb hírek szerint a "buliba" beszállt a Chicago Bulls is, amely olyan ajánlatot dobott a 'Wolves elé, melyet nagyon nehéz lesz visszautasítani.

Irigylésre méltó helyzet, amikor az ember után két kézzel kapna a fél NBA, Kevin Love ilyen helyzetben van. A Minnesota klasszisa, aki a tavalyi szezon során 25 pont felett átlagolt jelenleg a legkapósabb játékosok egyike a ligában, ám egyelőre még nem lehet tudni, hogy hol folytatja pályafutását.

Eddig úgy tűnt, hogy LeBron James külön kérésére Clevelandba hozzák, ám a Chicago Bulls adott egy olyan ajánlatot a Minnesotának, amely a hírek szerint üti a clevelandiakét. A Bulls vezetősége ugyanis Taj Gibson, Doug McDermott és Nikola Mirotic játékjogát adná Love-ért, ez pedig valóban erős ajánlatnak tűnik. Gibson tavaly eddigi legjobb idényét teljesítette, az alapszakasz mind a 82 mérkőzésén pályára lépett és 13 pontos átlaggal zárta a szezont. A playoffban még jobb volt, ott meccsenkénti átlaga elérte a 18 pontot. McDermott újonc, ahogy Mirotic is, ám utóbbi Európában nagyon komoly hírnévre tett szert, spanyol bajnokságot, kupát és kétszer játszott Euroliga döntőt, igaz mindkétszer vesztett csapatával, a Real Madriddal. A Bulls ugyanakkor miután szerződést kötött mindkét újonc játékosával, a szabályok szerint 30 napig nem köthet üzletet, ám ha letelik ez az időszak, akkor akár meg is egyezhet a 'Wolvesszal.

Persze Clevelandban sem ülnek a vezetők a babérjaikon, visszakézből dobtak egy új ajánlatot, amelyben az idei draft 1/1-esét, Andrew Wigginst, valamint a tavalyi játékosbörze első kiválasztottját, Anthony Bennettet kínálják Love-ért cserébe, valamint két jövőbeli első választottat.

Egyelőre nem tudni, hogy a Minnesota mit lép az ajánlatok hallatán, de csak, hogy egy picit bonyolódjon a helyzet, a Love megszerzéséért folytatott harcba beszállt a Golden State Warriors és a Boston Celtics is.

(Fotó:hoopshype.com;defpenradio.com)