Jump to content

NBA: elárverezik Michael Jordan rekordszerződését

2014. 07. 24. 11:19

Michael Jordan bár már évek óta felhagyott az aktív játékkal, a mai napig az egyik legnépszerűbb ember az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság háza táján. A Jordan-relikviák hatalmas összegekért cserélnek gazdát, és úgy hírlik, hogy egy újabb különleges darabbal bővülhet valakinek a gyűjteménye. A hírek szerint ugyanis a levegő egykori urának elárverezik az 1997–1998-as szezonra vonatkozó szerződését, amely olyan összeget tartalmazott, amelyre azóta sem volt példa az NBA-ben.

Michael Jordan az utolsó Chicago Bullsban töltött idénye során 33 millió dollárt keresett, amely ma is hatalmas összegnek számít, ám akkoriban sokkolta a közvéleményt. A valaha volt legkiválóbb kosárlabdázó kontraktusában szereplő összeg a mai napig rekordnak számít az NBA-ben, sem előtte sem utána nem adtak egy játékosnak sem ennyi pénzt egy szezonra. Jordan természetesen minden centet megért a Bulls-nak, hiszen kétszer is triplázott vezetésével a klub, amely összesen hat bajnokságot nyert, ám 98 óta egyet sem.

A Chicago Bulls által kiállított, 26 oldalas dokumentum várhatóan 30 ezer dollár (6,8 millió forint) körüli összegért kel el egy hét múlva New Yorkban. A hat bajnoki aranygyűrűvel visszavonult Jordannek korábban még egyetlen szerződése sem került kalapács alá.

(Fotó:attitudes4innovation.com)