Jump to content

NBA: LeBron James visszatér a 23-as számhoz

2014. 07. 28. 10:53

Azok után, hogy LeBron James bejelentette visszatér szülővárosa csapatához, a Cleveland Cavaliershez, a játékos újabb bejelentést hozott nyilvánosságra: az NBA jelenlegi legjobbja a következő idénytől ismét a 23-as számban fog játszani. James ezt a számot viselte korábban középiskolás csapatában és a Cavs-ben töltött évei során is.

Vannak sportágak, különösen a tengerentúlon, ahol egy-egy mezszám kultikussá nőtte ki magát. Ilyen az NHL-ben a Wayne Gretzky által viselt 99-es, vagy az NBA-ben a 23-as, melyet Michael Jordannel azonosítanak, nem véletlenül. A liga történetében többen viselték már a 23-ast, ám legendássá kétség kívül a hatszoros bajnok Michael Jordan tette.

LeBron James, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság jelenlegi legkiemelkedőbb játékosa amikor az NBA-ben megérkezett, szintén a 23-as számot választotta, de már a középiskolai csapatában (St. Vincent–St. Mary) is ez volt a mezén a második évét követően (előtte 32-es). LeBron sosem titkolta, hogy Michael Jordan miatt választotta ezt a számot, ám amikor a Cleveland Cavaliers csapatát négy éve elhagyta, mégis váltott és a 6-ost választott a Miami Heatnél.

A Cavs-hez való visszatérése után pár héttel azonban bejelentette, hogy nem csak régi csaptához, de régi mezszámához is visszatér, ennek pedig a szurkolók örülhetnek a legjobbnak, hiszen így nem kell újat vásárolniuk. Persze csak azoknak, akik négy évvel ezelőtt amikor James bejelentette távozását, nem égették el. Mint ismeretes James távozásakor a clevelandi drukkerek közül többen is árulásként vették kedvencük eligazolását, így "bosszúból" elégették a Cavs 23-asának mezét.

A 10-szeres All-Star válogatott játékos a 23-as mezben több mint 15 ezer pontot dobott a Cleveland színeiben, amely klubrekordnak számít.

(Fotó:prezi.com)