Jump to content

NBA: a rasszista tulajdonos keresetét elutasították, kétmilliárdért eladó a Clippers

2014. 07. 29. 13:27

Egy Los Angeles-i bíró elutasította Donald Sterling klubtulajdonos keresetét, így minden akadály elhárult az elől, hogy kétmilliárd dollárért a Microsoft egykori első embere, Steve Ballmer kezébe kerüljön az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő csapat.

A milliárdos Sterlinget rasszista megnyilvánulásaiért korábban örökre kitiltották az NBA-meccsekről, tőle külön élő felesége pedig közölte, hogy eladja a klubot a Microsoft korábbi vezérigazgatójának. Sterling meg akarta akadályozni az ügylet létrejöttét, ám a bíróság beszámíthatatlannak minősítette őt, így hamarosan létre jöhet tulajdonosváltás. A Clipperst 33 éve birtokló Sterling közölte, pert indít az NBA ellen, és a hétfői ítéletet is megtámadja.

A 80 éves klubtulajdonos körüli botrány április végén robbant ki, amikor a nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen ő hallható, amint – többek között – azt mondja barátnőjének, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire. A rasszista megnyilvánulás óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, az NBA illetékes testülete néhány nappal később örökre kitiltotta a rendezvényeiről a tulajdonost, egyben a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot szabta ki rá.

(Forrás:mti/Fotó:rantsports.com)