Jump to content

Johnny Football meze 100 ezer dollárért kelhet el

2014. 07. 30. 09:31

Lehet, hogy Johnny Manziel még egy percet sem játszott az NFL-ben, de már most a liga egyik, ha nem a legnépszerűbb játékosa. Az idei játékosbörze 22. kiválasztottja egyelőre torony magasan vezet a mezeladási versenyben, de úgy tűnik, hogy a régi mezei is kapósak, legalábbis egy aukciós ház szerint, amely saját becslése szerint 100 ezer dollárt is kasszírozhat Johnny Football Texas A&M mezén.

Johnny Manziel a kérdéses mezt a 2012-es idényben viselte mind a hat hazai mérkőzésén. Abban a szezonban kapta a fiatal játékos a Heisman-trófeát és szintén abban a szezonban játszotta eddigi pályafutása legnagyobb meccsét, a mára ikonikussá váló Alabama elleni, vesztett állásból megfordított találkozót. A Manziel aláírásával ellátott mezért az aukciós ház 100 ezer dollár bevételt remél, ennyi pénzt mondani sem kell még soha sem fizettek egyetemi sportoló mezéért.

A mezt amúgy az év elején a tulajdonosa az ebay-en is megpróbálta eladni, akkor 300 ezer dollárt kért érte. A Manziellel kapcsolatos relikviák amúgy már most elképesztő összegekért cserélnek gazdát, erre jó példa az a cipő, melyet Johnny Football az Alabama elleni meccsen viselt potom 8000 dollárért kelt el szintén egy aukción.

"Ez az egyetlen olyan mez, melyet valóban hordott a mérkőzéseken a 2012-es egyetemi szezon során. A piacon több ilyen nincs - mondta az aukciós ház vezetője, Dan Imler. - Nagyon rég fordult elő, hogy valaki ilyen népszerűségre tegyen szert az egyetemi évei alatt és ekkora figyelem övezze profi karrierjének kezdetét, mint amit Johhnynál tapasztalunk. Hihetetlen kisugárzása van, ugyanakkor megosztó is, vagy érte, vagy ellene drukkolnak."

A bordó mezt, melyet Manziel egy ezüst tollal írt alá az augusztus 6-án kezdődő és 23-ig tartó internetes aukción kezdik el árulni, majd egy Clevelandban tartandó kiállításon tekintheti meg a nagyérdemű.

(Fotó:abcnews.com;thebiglead.com)