Jump to content

NFL: Százmilliós szerződés a liga egyik legjobb OT-jének

2014. 07. 30. 22:38

A Dallas Cowboys nyolcéves, 98 millió dolláros szerződéshosszabbításról állapodott meg bal oldali tackle-jével, Tyron Smith-szel.

A texasi franchise a közelmúltban komoly erőforrásokat áldozott támadófalának megerősítésére, példának okáért négy év alatt háromszor is az offenzív frontba draftoltak játékost a dallasiak. Ennek a folyamatnak egy újabb lépéseként a csapat meghosszabbította Tyron Smith kontraktusát, Jerry Jones klubtulajdonos pedig – bármennyire is nehéz helyzetben van a Cowboys a fizetési sapka tekintetében – nem sajnálta a pénzt arra, hogy még hosszú évekig elit játékost tudjon szerepeltetni az együttes a támadósor második legfontosabb posztján.

A 2011-es drafton top 10-ben kiválasztott Smith újoncszerződéséből még két év volt hátra, vagyis ezzel a hosszabbítással a Cowboys egy évtizedre magához láncolta kezdő bal oldali tackle-jét, Smith kontraktusának összértéke pedig eléri a 109 millió dollárt, mellyel éves átlagos kereset tekintetében az NFL második legjobban fizetett OT-je lett a Browns klasszisa, Joe Thomas mögött. A 40 millió dolláros garantált tartalom ellenben minden támadófalember szerződését figyelembe véve a legmagasabb érték a ligában.

A Cowboys háza tájáról ugyanakkor nem csak pozitív hírek érkeztek a mai napon: Demarcus Lawrence, a csapat idei második körös választottja megsérült, 8-10 hetes kihagyás vár rá, vagyis a szezon elején egészen biztosan nélkülöznie kell az együttesnek az újonc defensive endet. A dallasiak védőfala már eddig is az egyik leggyengébb védelmi frontnak tűnt a ligában, ráadásul már korábban kidőlt a védelemből a csapatrész legjobbja, Sean Lee (térdszalag-szakadás miatt ebben a szezonban nem léphet pályára), így finoman szólva sem túl biztatóak a Cowboys kilátásai bő egy hónappal az új idény rajtja előtt.

Fotó: ABC News