Jump to content

Golf: kábítószerhasználattal vádolják az egyik legnagyobb klasszist

2014. 08. 02. 01:21

Dustin Johnson, a tengerentúli profi golf-sorozat egyik legelismertebb és legeredményesebb játékosa. Az amerikai golfozó amióta profinak állt, 2008 óta minden évben nyert legalább egy tornát. Idén kiegyensúlyozottan játszott, éppen ezért volt meglepetés, hogy tegnap se szó se beszéd bejelentette, hogy határozatlan időre otthagyja a PGA Tourt. A golf.com weboldal azonban kiderítette, hogy kábítószer használat húzódik az önkéntes száműzetés mögött.

A szaklap névtelen forrásra hivatkozva tudni véli, hogy Dustin Johnson fennakadt egy doppingellenőrzésen, amely kokain használatát mutatta ki a szervezetében, emiatt a PGA Tour fél évre eltiltotta.

A történet előzménye, hogy Johnson tegnap váratlanul bejelentette, hogy határozatlan időre kivonul a PGA Tourról, nem indul versenyeken, sőt még a sportág legrangosabb csapatversenyétől, az európai és az amerikai válogatott összecsapását jelentő Ryder Kupától is távol marad. A 30 éves golfozó - aki amúgy a legendás jégkorongozó, Wayne Gretzky lányával jár jegyben - idén a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb játékosának bizonyult, a tornák nagy részén az első tíz között zárt, a FedEx Kupa pontversenyében is előkelő helyen állt, így a visszalépése hatalmas meglepetésként ért mindenkit. A golf.com állítása azonban sok mindent megmagyarázna, ám egyelőre senki sem erősítette meg a portál értesüléseit.

Johnson, a tengerentúli profi golf-sorozat egyik legelismertebb és legeredményesebb játékosa, amióta profinak állt, 2008 óta minden évben nyert legalább egy tornát.

A tengerentúli profi ligáknál megszokhattuk, hogy igen csak kesztyűs kézzel bánnak a doppingoló sztárokkal, elég ha csak az NFL-t említjük, ahol szinte a doppingellenőr kér elnézést a sportolótól, ha rajta kapja először valami turpisságon. Johnsont pályafutása során - ha a mostani pletykák beigazolódnak - akkor már harmadszorra kapják el, ezért a szigorú (?) büntetés. A PGA Touron nyolc tornagyőzelmet arató egykori világranglista 4. játékos 2012-ben szintén kokainhasználat miatt hagyott ki majdnem három hónapot, míg 2009-ben marihuánával bukott le.

(Fotó:edition.cnn.com)