Jump to content

NBA: Parker aláírt, együtt marad a nagy hármas

2014. 08. 02. 08:43

Tony Parker, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő San Antonio Spurs játékosa három évvel meghosszabbította szerződését a texasi csapattal. A francia védő utolsó évében volt a kontraktusának, amely során közel 13 millió dollárt keresett volna. Parker azonban lemondott az összeg egy részéről, aláírta a hosszabbítást, ezzel pedig elősegítette, hogy csapata vezetői tovább erősítsék a keretet és együtt tudják tartani a legutóbbi idényben bajnokságot nyerő társaságot.

A hatszoros All-Star válogatott játékos és csapata között létrejött szerződéshosszabbítás részleteit nem hozta nyilvánosságra a San Antonio Spurs, ám az ESPN tudni véli, hogy Parker egy három évre szóló 43.3 millió dollárt garantáló kontraktust szignózott. Tony Parker 13 éves NBA karrierje során eddig csak a San Antonio csapatában játszott, és úgy tűnik, hogy ez nem is változik már. A francia játékos 19 évesen kezdte meg szereplését a texasi csapatban és az évek alatt a liga elit védőinek szűk körébe sikerült bekerülnie, négy bajnoki aranygyűrűt nyert Tim Duncannel és Manu Ginobilivel karöltve, és úgy tűnik, hogy a Nagy Hármas jövőre is együtt vág neki a kalandnak. Duncan és az argentin is marad a következő idényre, pedig előbbi már 39, utóbbi pedig 37 éves, ám együtt próbálják meg azt, ami még nem sikerült a texasi klubnak, a címvédést.

Greg Popovic tehát elégedet lehet, mindhárom játékosát a csapatnál tudta tartani, ám vár még egy komoly feladat a remek szakemberre, nevezetesen október 31-ig elérni Kawhi Leonardnál, a legutóbbi döntő MVP-jénél, hogy újonc szerződését meghosszabbítsa.

(Fotó:uk.eurosport.yahoo.com)