Jump to content

NBA - női segédedző a Spurs-nél

2014. 08. 06. 11:41

Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) bajnoka, a San Antonio Spurs különleges lépésre szánta el magát: egy legendás női kosarast nevezett ki segédedzővé Gregg Popovich mellé. Becky Hammon lesz az NBA történetének első főállású női segéedzője.

A 37 éves hölgy legendának számít a női kosárlabda történetében, hiszen 6-szoros WNBA All-Star tag, 2011-ben beválasztották minden idők 15 legjobb női kosarasa közé. Hammon hetedik a WNBA rangsorában a szerzett pontok (5809), negyedik az asszisztok (1687) és hatodik a lejátszott mérkőzések (445) tekintetében.

Nyolc éve játszik a San Antonio Stars csapatában, innen fog hamarosan visszavonulni, hogy Popovich segédedzője lehessen a fiúknál.

Nem ez lesz egyébként Hammon első olyan lépése pályafutása során, mellyel felhívja magára a figyelmet. Az amerikai születésű hölgy a WNBA holtidényeiben a CSKA Moszkvában játszott, majd felvette az orosz állampolgárságot és orosz színekben versenyzett a 2008-as és 2012-es olimpiákon.

Becky Hammon előtt Lisa Boyer volt az egyetlen nő, aki NBA csapat segédedzője, volt, igaz Boyer csak részmunkaidőben látta el feladatát a Cleveland Cavaliers edzői csapatában 2001-2002-ben.

(Fotó: mysanantonio.com)