Jump to content

NFL: A teljes szezonra kidőlt a Falcons LT-je

2014. 08. 18. 20:48

Súlyos sérülést szenvedett, és ennek következtében a 2014-es idényben nem léphet pályára az Atlanta támadófalának egyik alapembere, Sam Baker.

Baker, akivel 2013 tavaszán kötött 41 millió dollár összértékű szerződést a Falcons, az előző szezonban is csak négy mérkőzésen tudott csapata rendelkezésére állni, miután a jobb térdkalácsában elszakadt egy ín. Baker az Atlanta szombati előszezon-mérkőzésén ugyanilyen sérülést szenvedett, csak ezúttal a bal lábában, így a 2014-es idényt teljes egészében ki kell hagynia.

Az idei draft első körének hatodik helyén a Falcons Jake Matthewst választotta ki, aki idővel átvette volna Baker helyét a támadófal legfontosabb posztján. Ugyanakkor az edzői stáb eredeti terve az volt, hogy a Texas A&M egyetemről érkező újonc első NFL-idényében jobb oldali tackle-ként fog szerepelni, a kezdő LT kiesése miatt azonban már ebben a szezonban is Matthewsnak kell védenie Matt Ryan vakoldalát. Matthews posztváltása nem jelent igazi problémát a Falcons számára; a gond az, hogy a neki szánt RT pozícióban így vélhetően Lamar Holmes fog kezdőként szerepelni, aki tavaly az egész liga egyik leggyengébben teljesítő offensive tackle-je volt.

Fotó: fansided.com