Jump to content

NFL: Szerződéskötések és letartóztatások Pittsburgh-ben

2014. 08. 21. 14:00

Zajlik az élet az acélvárosban: a napokban egyik alapemberével szerződést hosszabbított, egy korábbi játékosát pedig újraszerződtette a Steelers, miközben a csapat első és második számú running backje kevésbé örömteli hírekkel „örvendeztette meg” a csapat vezetőségét és szurkolóit.

A pittsburghi klub kedden szerződést hosszabbított kezdő jobb oldali tackle-jével, Marcus Gilberttel. A 2011-es draft második körében kiválasztott támadófalember újoncszerződéséből még egy év volt hátra, ezt hosszabbították meg újabb öt esztendővel, melynek során a Florida egyetem egykori játékosa valamivel több, mint 30 millió dollárt kereshet. A holtidény elején a Steelers szerződtette a liga egyik legjobb támadófaledzőjét Mike Munchak személyében, az acélvárosiak pedig abban bíznak, hogy a kiváló szakember segítségével Gilbert végre stabilan a tőle elvárt színvonalon tud majd teljesíteni.

Nem sokkal Gilbert szerződéshosszabbításának nyilvánosságra hozatala után azt is bejelentették, hogy a csapat újraszerződteti a 36 éves Brett Keiselt, aki hosszú éveken át volt a pittsburghiek kezdő jobb oldali defensive endje. A Steelers az idei újoncbörze második körében draftolta Stephon Tuittot, akitől azt várják, hogy a már most alapembernek számító Cameron Heywarddal együtt hosszú távú megoldást jelent majd a védőegység számára DE pozícióban, ugyanakkor a veterán Keiselre rövidtávon még fontos szerep hárulhat, illetve kitűnő mentor lehet a fiatalok számára.

A pozitív fejlemények után rossz hírekkel is szembesülniük kellett a „kohászoknak”: a csapat két legjobb running backjét, Le’Veon Bellt és LeGarrette Blountot helyi idő szerint szerda délután letartóztatták marijuána-birtoklás miatt, előbbi ráadásul befolyásoltság alatt vezetett. Mindkét játékos eltiltásra számíthat, vélhetően 1-4 alapszakasz-meccset lesznek kénytelenek kihagyni.

Fotó: steelers.com