Jump to content

NBA: Ray Allen Los Angelesben köthet ki

2014. 08. 30. 10:04

Hónapok óta tartja magát a pletyka miszerint az észak-amerikai kosárlabda bajnokság egyik legbiztosabb hárompontos dobója, Ray Allen a Cleveland Cavaliers játékosa lesz. A legújabb hírek szerint viszont Allent a Los Angeles Clippers csábítja, ahol ismét együtt dolgozhatna Doc Riversszel, akinek írányításával a Boston Celtics színeiben bajnokságot nyert 2008-ban.

Ray Allen pár héttel ezelőtt még úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy folytatja NBA karrierjét. A 39 éves veterán játékos utoljára a Miami Heat mezét viselte, ám a nyáron elhagyta a csapatot barátjához, LeBron Jameshez hasonlóan. Allennel kapcsolatban a távozását követő napokban még az a hír járta, hogy követi Jamest igazoljon is bárhová, így joggal gondolhatta mindenki, hogy a Cavs lesz Allen következő és vélhetőleg utolsó állomása.

A Los Angeles Clippers együttesénél egy személyben elnökként és vezetőedzőként működő Doc Rivers azonban mindenképpen meg szeretné szerezni Allent és a hírek szerint a napokban felvette vele a kapcsolatot. A felek állítólag már egyeztettek is, de egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni a játékos döntésével kapcsolatban.

Ray Allen érkezése megkönnyítené a Rivers dolgát hiszen egyfelől még mindig varázslatos keze van és biztosan értékesíti a "hármasokat", valamint a büntetőket, ráadásul érkezésével tehermentesíteni lehetne Jamal Crawfordot és J.J. Redicket. Allen nem utolsó sorban tapasztalatot is hozna a keretbe, hiszen rajta és Jordan Farmaron (LA Lakers 2x bajnok) kívül más még soha sem szerepelt NBA döntőben.

Allen az elmúlt idény során 9.6 pontos átlaggal zárt, a hárompontos vonal mögül 38 százalékos mutatóval dobott.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssports.com)