Jump to content

NFL: keretszűkítés áldozata lett a másságát nyíltan vállaló játékos

2014. 09. 01. 09:23

Az NFL csapatoknak tegnap helyi idő szerint délutáni 4 órára 53 fősre kellett csökkenteniük a kereteiket. A második látszámcsökkentést már nem "élte túl" Michael Sam, a liga történetében másságát nyiltan elsőként felvállaló játékos, a St. Louis Rams vezetői ugyanis nem tartották elég jónak. Sam NFL jövője azonban a szakértők szerint nincs veszélyben, több csapat is érdeklődik utána.

A Rams helyzete nem volt egyszerű, hiszen gyaníthatóan tartottak attól, hogy esetleg rájuk sütik a bélyeget, miszerint Sam csak azért esett áldozatául a keretszűkítésnek, mert ezzel "kényelmesebb" a csapat élete. Nincs médiaérdeklődés, nincsenek esetleges feszültésgek sem az öltözőn belül. A vezetőségnek volt mostanság dolga amúgy is a tapintatlan újságírókkal kapcsolatban bőven, elég csak a legutóbbi esetre gondolni. Történt ugyanis, hogy az ESPN televíziós csatorna egyik munkatársa igen csak ízléstelenül kíváncsiskodott a csapat körül, több játékost megkérdezett például arról, hogy Sam hogyan és mikor zuhanyzik az edzéseket követően. A dologból érhetően hatalmas botrány kerekedett, a csatornának bocsánatot kellett kérnie a játékostól és a csapattól is az ízléstelen és felháborító kérdések miatt. Valószínűleg sok ehhez hasonló dolog azért nem hiányzik a Rams vezetőinek, ugyanakkor döntésüket mindez nem vezérelte, az szigorúan sportszakmai volt Sam esetében.

A Rams védőegysége ugyanis szinte összeállt, a cserepad is igen hosszú volt, ráadásul Ethan Westbrooks sokkal jobb teljesítményt nyújtott Samnél az előszezon során. Sam amúgy azon öt játékosok egyike volt, akik a keretszűkítés miatt nem kerültek be a Rams 53 fős keretébe.

A játékosnak van még esélye az NFL-es pályafutásra, ugyanis a Rams akár magánál is tarthatja az edzőkeretben, valamint más csapat is bejelentkezhet érte és a szakértők szerint ez utóbbira van is esély.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:instinctmagazine.com)