Jump to content

NFL: a másságát nyíltan vállaló játékos Dallasban köthet ki

2014. 09. 03. 10:53

Michael Sam pár napja esett áldozatául a Rams keretszűkítésének, ám úgy hírlik, hogy a Dallas Cowboys foglalkoztatná a játékosbörze hetedik körében elkelt fiatal védőjátékost. Sam a draft előtt azzal került az újságok címlapjára, hogy nyíltan felvállalta másságát, elsőként a liga történetében.

Tengerentúli hírek szerint Michael Sam amennyiben megfelel az orvosi vizsgálatokon a Dallas Cowboys együttesében folytathatja, pontosabban kezdheti meg NFL-es pályafutását. Samet a Cowboys vezetői állítólag a gyakorló csapatba szerződtetnék. A szerződés előtt a vezetőség összeült néhány rangidős játékossal a csapatból és vázolták nekik az ötletüket, egyúttal kikérték a véleményüket is Sam leigazolásával kapcsolatban. Erre azért volt szükség, mert Michael Sam pár hónapja jelentette be, hogy meleg - ezzel a liga első olyan játékosa lett, aki nyiltan vállalja másságát - és bár 2014-et írunk, a másság elfogadása a tengerentúlon sem megy zökkenőmentesen. A Cowboys vezetői tudni akarták, hogy a keretben okozna-e bármiféle negatív reakciót, ha Samet szerződtetnék, ám a csapattagok a hírek szerint nyíltan álltak a dologhoz.

A 24 éves Sam az előszezonban a St. Louis mérkőzésein 11 szerelést mutatott be és volt ezen kívül három "sack-je", ám ez a mutató nem ért szerződést a Rams együttesénél, amelynek amúgy is a legbővebb a kerete a védelmi egységet illetőleg. Michael Sam utolsó egyetemi évében átlagban 11.5 sacket produkált, ki is érdemelte az idény végén az Év védőjátékosa címet.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssports.com)