Jump to content

NBA: Anthonyt majdnem a Bullshoz igazolt - videó

2014. 09. 05. 09:14

Az észak-amerikai kosárlabda-liga egyik legnagyobb sztárja Carmelo Anthony a Wall Street Journal állítása szerint nagyon közel állt ahhoz, hogy a Chicago Bulls játékosa legyen. A lap állítja, hogy a Bulls kétéves szerződést ajánlott a játékosnak, melyet a kontraktus lejárta után egy sokkal kedvezőbb feltételeket tartalmazó megállapodás követett volna.

A Chicago Bulls a nyáron mindent megtett azért, hogy Carmelo Anthonyt a csapathoz csábítsa. A chicagói vezetők egy két évre szóló szerződést tettek Anthony elé, amely gyaníthatóan igen komoly fizetést garantált az NBA egyik legjobb játékosának. A kontraktus ráadásul a két év letelte után sokkal kedvezőbb formában meghosszabbítható lett volna, ugyanis 2016-ban lép életbe a liga új televíziós szerződése, amelynek köszönhetően a fizetési sapka is komolyan megemelkedik, így Anthony fizetése is nagyot ugrott volna.

A megállapodásból azonban nem lett semmi, mint tudjuk Anthony 5 évre 124 millió dolláros fizetésért aláírt a New York Knickshez, a Wall Street Journal újságírója szerint többek között azért, mert nem vágyott a szabadügynöki státusszal járó stresszre. A Knicks első számú játékosa elismerte, hogy voltak tárgyalások közte és a Bulls között, valamint igazolta az újságíró állítását.

"Úgy tervezem, hogy ennél a klubnál fejezem be a karrierem, így nem váltottam és nem akartam keresztül menni ugyan ezen a szituáción, ami a szabadügynöki státuszt illeti. Soha többé nem vágyom rá, nem csinálnám még egyszer és senkinek sem ajánlom" - mondta Anthony a New York Post szerint.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:gransdstandu.com)