Jump to content

NFL: a Baltimore kirúgta a feleségverő Rice-t

2014. 09. 08. 22:32

Ray Rice-t azonnali hatállyal kirúgta a Baltimore Ravens, miután a csapat vezetőségéhez is eljutott a mai napon kiszivárogtatott videófelvétel, melyen látható ahogy Rice brutálisan elveri feleségét, aki akkor még barátnője volt. Az eset februárban történt, Rice akkor még azt hihette, hogy olcsón megússza, hiszen mindössze két mérkőzésre tiltották el, ám a TMZ-nek köszönhetően végül megkapta jogos büntetését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a TMZ megszerezte azt a videót, melyen Ray Rice, a Baltimore Ravens running backje egy liftben brutálisan megverte az akkor még barátnőjének számító Janay Palmert. A felvételen egyértelműen látszik, hogy Rice egyszerűen kiüti a nőt, majd a megbánás legapróbb jelét sem mutatva szinte tudomást sem vesz róla.

A felvétel pillanatok alatt bejárta a világot, a Baltimore Ravens vezetősége pedig nem tétovázott sokat még délután példás lépésre szánta rá magát, felbontotta a nőverő játékos szerződését, míg az NFL határozatlan időre felfüggesztette játékjogát. Rice a februári eset után amúgy két mérkőzésre szóló eltiltást kapott a ligától, amely döntés sokaknál kiverte a biztosítékot. Az NFL döntéshozói ezt követően a közvélemény nyomásának hatására komolyabb szigorításokat léptettek életbe a családon belüli erőszakkal kapcsolatos szabályokon, elsőre hat mérkőzés a büntetés, míg a visszaesőket akár örökre el is tilthatják.

Az esettel kapcsolatban amúgy felmerült a kérdés, hogy vajon az NFL döntéshozói látták-e korábban a felvétel, ám Greg Aiello a liga szóvivője határozottan cáfolta a feltételezést. A szóvivő szerint senki sem bocsátotta rendelkezésükre az Atlantic City-ben található szálloda liftjének biztonsági kamerás felvételét, azt ők is a mai napon látták először. (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:thatsenuff.com)