Jump to content

NFL: Megvan A Broncos második győzelme

2014. 09. 15. 10:10

Az NFL második játékhetén a Kansas City Chiefs látogatott a Denver Broncos otthonába. A két csapat nem egyforma előjelekkel kezdte a mérkőzést. A Chiefs az első játékhéten súlyos vereséget szenvedett a Titans-től, amíg a Broncos meggyőző játékkal nyert a Colts ellen és most is, még Wes Welker eltiltása mellett is messze az összecsapás esélyese volt.

A vendégeknek azonban még a vártnál is rosszabbul indult az első negyed, ugyanis a tavaly 12 TD-t szerző Jaamal Charles már az első percekben megsérült. A Denver pedig kevesebb mint 4 perc után már előnyben is volt. Peyton Manning (21/26 242 yards 3 TD) a tight end-nek, Julius Thomasnak adott TD-passzt és az extra pont után már 0-7 volt. A vendégek azonban nem adták fel és először a negyed vége előtt Cairo Santos 45 yard-os mezőnygóljával szépítettek (3-7), majd Knile Davis 2 yard-os TD futásával a vezetést is átvették (10-7). Ez aztán felrázta a Denvert és Manning is egyre inkább elkapta a ritmust. Passzaival rendszeresen megtalálta Demaryius Thomast és Julius Thomast, aminek meg is lett az eredménye. Demaryius Thomas 12 yard-os és Jacob Tamme 4 yard-os TD elkapásával a Denver magabiztos előnnyel vonulhatott az öltözőbe (10-21).

A második félidő elején úgy tűnt semmi nem akar összejönni a vendégcsapatnak. Hogy mennyire nem, azt jól mutatja, hogy a harmadik negyed közepén a már 3 yardon is járt a Chiefs, innen szorultak vissza 19 yardra, hogy aztán egy 35 yardos elrontott mezőnygól kísérlettel pont nélkül maradjanak. Közben azonban Manning-ék sem folytatták a pontgyűjtést, így Knile Davis 4 yardos TD futásával a negyedik negyedben ismét látótávolságba került a Chiefs (17-21). A TD felrázta a Broncos-t és egy nagyon gyors drive végén értek a red zone-ba, ott azonban a vendég defense megálljt parancsolt, így maradt a mezőnygól (17-24). Az egy TD különbség izgalmassá tette az utolsó perceket, az Alex Smith (26/42 255 yards 0 TD) vezette offense azonban az utolsó yard-okon megtorpant, így maradt 17-24.

A Denver a vártnál ugyan kicsit nehezebben, de ismét nyert és készülhet a jövő heti superbowl visszavágóra a Seattle Seahawks ellen, a Kansas City-nek pedig ilyen játékkal idén biztosan elmarad a playoff.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:ibtimes.com)