Jump to content

NFL: Az Eagles megint fordítani tudott

2014. 09. 16. 09:30

Az NFL második játékhetének Monday Night mérkőzésén Philadelphia Eagles, Indianapolis Colts mérkőzést rendeztek. A Colts az első fordulóban viszonylag sima vereséget szenvedett a Denvertől, az Eagles viszont a liga történetének egyik legnagyobb fordítását bemutatva 17 pontos hátrányból 17 ponttal győzte le a Jacksonville Jaguars-t.

Szintén jó előjel volt az Eagles-nek és a sokat passzoló Nick Foles-nak, hogy a Colts-ból hiányzott a linebacker Robert Mathis. Ennek ellenére mégsem a vendégek kezdték jobban a rangadót. Bár az első negyedben kétszer is eljutottak a hazaiak végzónájáig, a Colts defense mindkétszer megállította Foles-ékat, ráadásul Cody Parkey a 31 és 38 yard-os mezőnygól kísérletéből csak az első volt sikeres (3-0). Andrew Luck (20/34 172 yards 3 TD) viszont kihasználta az Eagles secondary gyenge napját és Ahmad Bradshaw-nak kiosztott TD passzával a Colts átvette a vezetést (3-7). Sőt, Adam Vinetieri 43 yard-os mezőnygóljával növelte is az előnyt az Indianapolis (3-10), amire a vendégek megint csak Cody Parkey hárompontosával tudtak válaszolni (6-10). Az első félidő végén Jack Doyle élete első TD elkapásával biztosította be a Colts vezetését (6-17), amire válaszul Nick Foles (21/37 331 yards 1 TD) csak egy interception-t dobott. Ez azért is volt érdekes, mert az Eagles irányítójának ez már a második volt a szezonban, úgy hogy tavaly egész évben csak egyszer adta el a labdát.

A második félidőben, csakúgy mint a múlt héten, megtáltosodott a Philadelphia. Bár a harmadik negyed Vinatieri 27 yard-os mezőnygóljával indult (6-20), először LeSean McCoy 1 yard-os, idei első TD futásával szépítettek a vendégek, majd Trent Richardson fumble-ja után, Darren Sproles fantasztikus, 19 yard-os TD futásával már 20-20 volt. Erre azonban még volt válasza a Colts-nak. Luck a negyedik negyed elején kiosztotta második, 7 yard-os TD passzát Ahmad Bradshaw-nak, amivel megint a hazaiak kerültek előnybe (20-27). A mérkőzés vége előtt pár perccel, azonban éppen Andrew Luck követett el végzetes hibát és dobott interception-t. Az Eagles ezt pedig kíméletlenül kihasználta. Nick Foles először Jeremy Maclin-nek osztott ki egy 6 yard-os TD passzt (27-27), majd miután a vendég defense hamar leparancsolta a pályárol az Indianapolist, az utolsó másodpercben szerzett mezőnygóllal Cody Parkey megnyerte az Eagles-nek a rangadót (30-27).

Így az Eagles második héten is tetemes hátrányból tud fordítani és nyerni, a Colts és Andrew Luck rossz szériája pedig tovább folytatódik.

(forrás: sportrajongo.hu/ foto: rantsports.com)