Jump to content

Szeptember 21-én kezdődik az NHL előszezon

2014. 09. 21. 15:00

Szeptember 21-én – magyar idő szerint szeptember 22-én – indul a 2014/2015-ös NHL évad előszezonja, melynek első mérkőzésén a Buffalo Sabres a Washington Capitalshoz látogat. A számos rangadóval tarkított előszezon október 6-án ér véget, a szezon pedig október 8-án 4 mérkőzéssel rajtol.

A mintegy két hétig tartó előszezon immáron évek óta nagyszerű lehetőséget biztosít a csapatoknak, hogy a nyári felkészülést követően, a szezonkezdet előtti véghajrában „finomra hangolják” teljesítményüket. Ezen két hét alatt valamennyi csapat pályára lép, többek között a címvédő Los Angeles Kings, aki első meccsén legnagyobb divízióbeli riválisával, a San José Sharks-al, második meccsén pedig a Nyugati Konferencia első helyére pályázó, az egykori klasszis kapus, Patrick Roy által vezérelt Colorado Avalanche-el csap össze. Ez utóbbi mérkőzés sajátossága, hogy Las Vegasban, az MGM Grand kaszinóban rendezik meg. A tavaly a nagydöntőben elbukó Rangers rögtön egy new york-i házirangadóval, a New Jersey Devils elleni presztízsmérkőzéssel nyit, sokak nagy kedvence, a Sidney Crosby és Jevgenij Malkin vezette Pittsburgh Penguins pedig a Columbussal és a Detroit-al mérkőzik meg, valószínűleg a fentebb említett két játékos nélkül, akik az alapozás utolsó szakaszának edzéseiről hiányoztak apróbb sérülések miatt.

A szezon október 8-án kezdődik két kanadai derbivel (Vancouver – Calgary, Montreal – Toronto), valamint a Kings – San José, és New Jersey – Philadelphia mérkőzésekkel.

(Forrás: sportrajongo.hu/nhl.com; fotó: sportrajongo.hu)