Jump to content

NBA: az egykori bajnok kickboxosnak áll - videó

2014. 09. 24. 13:00

Darko Milicsics neve még talán azoknak a kosárlabda-rajongónak is mond valamit, akik csak elvétve követik az NBA történéseit. Az is igaz mondjuk, hogy gyaníthatóan a Detroit Pistons-nál több csapatot ahol megfordult, nem tud felsorolni, pedig játszott jó pár klub színeiben. A nagy vándor sohasem futotta be azt a karriert, melyet jósoltak neki, mára már az NBA-t is otthagyta, Európában senkinek sem kellett, ezért úgy gondolta, hogy sportágat vált és kickboxosnak áll.

Darko Milicsics az NBA történetének valaha volt egyik legnagyszerűbb játékosbörzéjéről került ki másodikként, csak LeBron Jamest jegyezték nála előrébb. A szerb játékos mögött olyanokat rangsoroltak, mint Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwyane Wade, Chris Kaman, vagy Kirk Hinrich. Milicsics a Hemofarm együttesétől került Detroitba, ahol három évet töltött el. 2004-ben bajnok lett a csapattal, ám igazából sohasem volt meghatározó játékos a Pistons-ban. 2006-tól egy éven át az Orlandót erősítette, majd jött egy két éven át tartó memphis-i kiruccanás, majd a New York Knicks volt a következő állomás, végül a Minnesota Timberwolves és a Boston Celtics, ám 2010 és 2012 között mindössze 30 alapszakasz meccsen játszott. A 213 centis kosaras sohasem futotta be azt a karriert, amit jósoltak neki, igaz ebbe a sok sérülés is belejátszott.

Milicsics utolsó állomáshelyén Bostonban egy hónapot töltött, majd kérvényezte, hogy elhagyhassa a csapatot, személyes okok miatt. A Celtics vezetősége nem marasztalta, a játékos pedig ezek után bejelentette visszavonulását, egyben azt is, hogy innentől fogva kikcbox karrierjének szenteli ideje nagy részét.

Milicsics felkészüléséről videó is kering az interneten, azt elnézve nem kétséges, hogy az egykori kosárlabdázó komolyan veszi új pályafutását, amelyben már csak alkatilag is sikerre van predesztinálva, persze csak akkor, ha jól állja az ütéseket és rúgásokat. A szerb sportoló első mérkőzését decemberben vívja.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;bleacherreport.com/Fotó:sports.se)