Jump to content

NHL: A Keleti Konferencia nagy kérdései - 2.rész

2014. 10. 01. 15:00

John Kreisernek, az nhl.com újságírójának kérdezz-felelek "játéka" az NHL csapatainak kapcsán a mai napon látott napvilágot. Ennek az eredményét foglaljuk össze sorozatunk 2. részében. Célkeresztben a Keleti Konferencia 4 csapata.

Detroit Red Wings - A kérdés: tudják-e nyújtani a leghosszabb aktutális playoff-részvétel rekordját? A válasz: a tavaly először a Keleti Konferenciában induló Red Wings sorozatban 23. alkalommal jutott be a playoffba, ami az 5. leghosszabb ilyen jellegű sorozat az NHL történetében. Ugyanakkor az utolsó két alkalommal az utolsó játéknapokon dőlt el a sorsuk, és nem "élték túl" a 2. kört 2009 óta. A keret sem fiatal, így a general manager legfontosabb feladata a fiatalítás. Gustav Nyquist kiemelkedő szezont zárt tavaly, de Hokiváros csapatának még több, kulcsszerepet betöltő fiatalra lesz szüksége a 24. playoff részvételhez.

Florida Panthers - A kérdés: az idei 1/1-es készen áll az NHL-re? A válasz: A Panthers elsőként választott a drafton, és a 18 éves Aaron Ekbladra csaptak le, aki Erik Johnson 8 évvel ezelőtti draftolása után az első védő, akit elsőként választottak ki. Az általános igazgató szíve nagy valószínűséggel kihagyott párat, amikor Ekblad agyrázkódást szenvedett egy bemutató-mérkőzésen, azonban az edzőtáborba egészségesen érkezett. A cél a fejlődés, az új fiúval a főszerepben, a playoffra 2000 óta váró Párducoknál.

Montréal Canadiens - A kérdés: kapitány nélkül mire megy egy nagyreményű társaság? A válasz: négy év kapitánykodás után távozott Gionta, aki szabadügynökként Buffaloba írt alá. A tavaly konferencia-döntőt játszó csapata vezetése új csapatkapitány kinevezése helyett négy kapitányhelyettest jelölt ki (Markov, Subban, Plekanec, Pacioretty), ami másodszor történt meg a klub történetében. A helyzet a következő szezonra fog megváltozni, amikor nagy valószínűséggel a négy játékos egyike megkapja a "C" betűt a mezére.

New Jersey Devils - A kérdés: milyen lesz az élet Martin Brodeur nélkül? A válasz: a Devils véglegesen nyugdíjazta az NHL történetének legtöbb győzelmet számláló kapusát, ami a 90.1%-os védési hatékonyságot látva nem is csoda. Cory Schneider, aki tavaly megosztotta a jégidőt Brodeurrel, az egyértelmű kezdőkapus, tehetségéhez nem férhet kétség. A kérdés az, hogy hogyan birkózik meg a legenda árnyékával.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nhl.com; fotó: sportrajongo.hu/sport365.hu/fargoforce.com)