Jump to content

NHL:A Nyugati Konferencia nagy kérdései - 1.rész

2014. 10. 03. 09:06

Az NHL csapatokat érintő legfontosabb kérdések feltevésével, és azok megválaszolásával foglalkozik cikksorozatában John Kreiser, az nhl.com szakírója. A Keleti Konferencia csapatelelemzéseinek legfontosabb megállapításait már összefoglaltuk 4 részben, következzen most a Nyugat, szintén 4 részben.

Anaheim Ducks – A kérdés: nyerhet-e egy csapat Stanley Kupát tapasztalatlan kapusokkal? A válasz: a Kacsáknál úgy tűnik, megvan minden egy hosszú playoffszerepléshez, egészen addig, amíg a kapusaik „kitartanak”. A vezetés két fiatalt szerződtetett a kapuba: Andersen zseniális újoncszezont produkált tavaly, amikor Jonas Hillerrel osztotta meg a jégidőt, Gibson pedig rövid idő alatt is megmutatta, hogy miért tartják a legtehetségesebb fiatal kapusok egyikének. A Ducks nagy valószínűséggel addig jut, amíg a „kölykök” el tudják vinni.

Calgary Flames – A kérdés: Jonas Hiller érkezése stabilizálja a kapusposztot? A válasz: a Flames nem találta meg elsőszámú kapusát tavaly, nem meglepő módon igen nagy erőfeszítésekbe telt a pakkot a hálójuktól távol tartani. A probléma orvoslására Jonas Hiller érkezett szabadügynökként Anaheimből, akinek védési hatékonysága 7 NHL szezonja alatt egyszer sem ment 91% alá. Ha tudja tartani és fokozni ezt a szintet, a Calgary bátrabban és keményebben támadhat.

Colorado Avalanche – A kérdés: az előző szezon véletlen volt, vagy a szebb jövő előszele? A válasz: a Colorado a semmiből nyerte meg csoportját tavaly a kapuslegenda Patrick Roy irányításával. Nagyon gyors és ügyes játékosaik vannak, az NHL egyik legizgalmasabban játszó csapata, ugyanakkor ellenfeleik rendre többet lőnek kapura (átlagban hárommal), ők pedig átlagban 33 lövést engednek nekik. A kapus Varlamov a Vezina-díjra is esélyes volt, sok függ az ő formájától az igen erős Nyugati Konferenciában.

(bb)

(Forrás:sportrajongo.hu/nhl.com; kép: sportrajongo.hu/zastavki.com/ducks.nhl.com)