Jump to content

NHL : A Nyugati Konferencia nagy kérdései - 2.rész

2014. 10. 03. 10:20

Folytatódik az október 8-án rajtoló NHL szezon csapatait bemutató sorozatunk John Kreiser cikke alapján. Az nhl.com-on megjelent "kérdezz-felelek" játék újabb 4 Nyugati csapatot vesz górcső alá.

Arizona Coyotes – A kérdés: ki fog gólt lőni? A válasz: a Coyotes kivásárolta élő szerződéséből Ribeiro-t, és elengedte Vrbatát, azaz tavalyi top 5 pontszerzőjéből két játékost. A legnagyobb fogás az ex-edmontoni Sam Gagner, aki 7 eddigi szezonjában sosem „termelt” 19 gól vagy 49 pont alatt. Vele, a 2013-as drafton kiválasztott Max Domi-val, illetve a többi tehetséges fiatallal elérhetik a rájátszást a Prérifarkasok, 2012 után először.

Chicago Blackhawks – A kérdés: mennyi maradt Brad Richards tankjában? A válasz: Richards a Sólymok egyetlen igazi nagy nyári igazolása, aki a Rangerst hagyta ott, miután a Parkőrök kivásárolták szerződésének hátralevő részéből. A playoff alatt sokszor eltűnt, de a Chicago mély és tehetséges kerete sok hasznot húzhat Richards képességeiből (ész, passzolás).

Dallas Stars – A kérdés: vajon Jason Spezza a következő szintre emeli őket? A válasz: az Ottawa centere saját maga kérte elcserélését, így landolt Dallasban, csakúgy, mint Ales Hemsky. Tyler Seguin mögött a 2. sor centere lesz Spezza, aki szerződésének utolsó évében jár, így nem lenne meglepő, ha a tavaly igen nagyot előrelépő Stars a vezetésével playoffpárharcot nyerne, 2008 után először.

Edmonton Oilers – A kérdés: fognak valaha is tarolni? A válasz: az Oilers azzal töltötte az elmúlt éveket, hogy a botrányosabbnál botrányosabb szezonok után elhozta a draft legígéretesebb fiataljait (Hall, Nugent-Hopkins, Yakupov), egyelőre eredmény nélkül. Az utolsó playoffszereplés 2006-ra datálódik, amikor egészen a döntőig meneteltek, azóta nem végeztek a 24. helynél előrébb a táblázaton. A fiatalok folyamatos fejlődésének biztosítása, és összegyúrása csapattá nem lesz egyszerű feladat a vezetőség számára.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nhl.com; fotó: sportrajongo.hu/committeindians.com/cbc.ca)