Jump to content

NHL : A Nyugati Konferencia nagy kérdései - 4.rész

2014. 10. 03. 15:30

Utolsó részéhez érkezett az NHL csapatait John Reisner cikke alapján elemző cikksorozatunk. Következzen tehát az utolsó három csapat a Nyugati Konferenciából.

St. Louis Blues – A kérdés: versenyre tudnak-e kelni a Blackhawks-al és a Kings-el? A válasz: a Blues az elmúlt 3 év egyik legjobb csapata volt az alapszakaszban, hogy aztán a playoffban a Chicago és a Los Angeles rövid úton elbúcsúztassa őket. A tavalyi, Chicago elleni első körös kiesés arra sarkallta a vezetést, hogy „kinyissa a pénztárcát”, így leigazolták Stastnyt az első sor centerének. A Bluesban továbbra is megvan a szükséges sebesség és tehetség az előrelépéshez, azonban az igazi áttöréshez a bivalyerős Nyugati Konferenciában a playoffban sem fagyhatnak le.

Vancouver Canucks – A kérdés: csupán kisiklás volt az előző szezon? A válasz: John Tortorella edző "magányos" szezonjának végén a Canucks 2008 után először lemaradt a rájátszásról, ami kisebb földindulást idézett elő mind a vezetésben, mind a kispadon, mind a kapuban (Ryan Miller érkezett), Ryan Keslert pedig elcserélték Anaheimbe. Vrbata érkezése, és Burrows erőfeszítései ellenére is a tűzerő még hiányzik elölről, azonban Miller jó teljesítménye, és az életük legrosszabb szezonját maguk mögött hagyó Sedin-ikrek jó játéka versenyben tarthatja a csapatot a rájátszásért.

Minnesota Wild – A kérdés: ki az elsőszámú kapus? A válasz: a Wild tavaly a rájátszás 2. köréig jutott, dacára annak, hogy 5 kapust próbáltak ki az alapszakaszban, a rájátszásnak pedig két olyan kapussal vágtak neki, akik a szezonkezdetkor nem voltak benne a csapatrotációban. Harding lábtörésével Backstrom, Kuemper és Bryzgalov küzdhetnek a ketrecért. Minnesotában rendelkezésre állnak a szükséges összetevők a következő lépés megtételéhez – feltéve, ha a kapusok megállják a helyüket.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nhl.com; fotó: sportrajongo.hu/sports.yahoo.com/blogs.thescore.com)