Jump to content

NBA: a Houston Kevin Durantot akarja

2014. 10. 08. 13:57

Tengerentúli sajtóértesülések szerint a Houston Rockets vezetősége a fejébe vette, hogy két év múlva amikor Kevin Durant szabadügynökké válik, megszerzi a jelenleg az Oklahomát erősítő játékost. A tervet sokan megmosolyogják, ám ők valószínűleg ugyan úgy nevettek, amikor James Hardent először összehozták a Houstonnal…

Daryl Morey a Houston Rockets GM-je egy időben nem volt a szurkolók kedvence, ugyanis nem igazán tudott nagy sztárokat Houstonba csábítani miután a Yao Ming-Trac McGrady kettős sérülés miatt kikopott a csapatból. A szakember éveken át hívogatta a nagyobbnál nagyobb sztárokat, ám senki sem akart kötélnek állni. A Hakeem Olajuwon fémjelezte sikeres időszakra már szinte senki sem emlékszik, ám Morey tervei szerint már nem kell sokat várni az újabb aranykorig. Az első lépést két éve tette meg Morey amikor mindenki megdöbbenésére a csapathoz tudta hozni James Hardent, majd egy évre rá – Harden nevének köszönhetően – Dwight Howardot. Az újabb nagy dobás két év múlva jöhet, akkor lesz ugyanis szabadügynök Kevin Durant, akire biztos, hogy kiveti hálóját a Rockets. Addig is Morey jövő nyáron megpróbálja megszerezni Goran Dragiccsot - aki 2011-2012-ben már a klub tagja volt - vagy Rajon Rondót, ezzel is elősegítve egy lehetséges Durant igazolást, akit a nagy nevek valószínűleg meggyőznek a csapatváltásról.

Durant két év múlva válthat, ám azt jól tudják Houstonban, hogy csak egy bomba erős kerettel van esélyük meggyőzni a liga jelenlegi egyik legjobb játékosát arról, hogy megéri váltani. Harden lehet a kulcs, hiszen jó barátja Durantnak, ezt a kártyát Morey ki is fogja játszani. Ha sikerül, akkor a liga 10 legjobb játékosa közül 3-4 Houstonban fog pattogtatni, ez pedig bőven elég lehet ahhoz, hogy a klub ismét bajnokságot nyerjen, Morey-ról pedig mint a liga egyik legelismertebb vezérigazgatójáról beszéljenek.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: