Jump to content

Sportgazdaság: Lebron James többet ér Tiger Woodsnál

2014. 10. 09. 12:26

A Forbes magazin legújabb kimutatása szerint hosszú idő után nem Tiger Woods a legértékesebb "márka" a sportolók körében. A sokak által a valaha volt legjobb golfozónak tartott világsztár legutóbbi szezonja csapnivalóra sikerült, így értéke is esett. Az első helyen az NBA ügyeletes szupersztárja LeBron James áll, ám a két világsztár között nincs nagy különbség.

Tiger Woods sérülésekkel teletűzdelt szezonja a keresetére is rányomta a bélyegét, sőt még a játékos értékére is. Woods évek óta a legnagyobb névnek és a legpiacképesebb sportolónak számított, ám gyenge formája miatt nem csak a világranglistán veszítette el első helyét, hanem a Forbes magazin ranglistáján is. Woods értékét 36 millió dollárra becsüli a mértékadó magazin, ami azért nem olyan rossz eredmény, ám LeBron James még nála is többet ér.

Woods egy millió dollárral marad el a Cleveland Cavaliers kosárlabdázójától, aki annak köszönheti vezető helyét, hogy szponzori szerződései folyamatosan nőnek, míg Woodsé évek óta csökkennek. A golfozó többek között elveszítette a népszerű videójátékokat gyártó EA szponzorációját is, miután a cég nem gyárt többet a golfozó nevével ellátott játékból.

A lista negyedik helyen amúgy még egy golfjátékos található, Woods legnagyobb riválisa, Phil Mickelson 29 millió dollárt "ér" a Forbes szerint.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportabsorb.com)