Jump to content

NBA: James és Spoelstra is örül, hogy megvolt az első találkozás

2014. 10. 13. 09:43

A LeBron James vezette Cleveland Cavaliers hosszabbítás után 122-119 arányban legyőzte a Miami Heat együttesét a két csapat Rio de Janeiro-i felkészülési mérkőzésén. A felek nem erőltették azért túlságosan meg magukat, a lényeg leginkább az volt, hogy mindenki lehetőleg sérülés nélkül megússza az edzőmeccset. Presztízse természetesen azért volt a találkozónak, hiszen James egykori csapattársai ellen játszott, de mint a meccs után elmondta, nem érezte furcsának vagy kínosnak a találkozót.

James összesen húsz percet játszott a győztes meccsen, melyet végül 7 ponttal és 8 assziszttal zárt a legeredményesebb clevelandi Kevin Love volt a maga 25 pontjával és 7 lepattanójával. Ez volt az első alkalom, hogy a kétszeres bajnok egykori csapata és korábbi játékostársai ellen lépett pályára. Az NBA jelenlegi első számú játékosa saját bevallása szerint jól érezte megát a meccsen, nem feszélyezte, hogy korábbi játékostársai ezúttal ellenfelei voltak.

"Különleges pillanat volt ez a mérkőzés, hiszen korábbi csapatom és társaim ellen léptem pályára. Nem éreztem magam furcsán, vagy kínosan, emlékezetes volt a meccs. Soha sem fogom elfelejteni, hogy mit értünk el együtt, ez végig fogja kísérni az életemet" - mondta a Heat színeiben négy év alatt két bajnoki címet nyerő James.

A clevelandi vezér a találkozó során alig beszélt egykori csapattársaival, de ahogy mondta a HSBC Arénába nem baráti csevejre futottak össze, hanem azért, hogy összecsapjanak egymással. James korábbi edzője, Erik Spoelstra a találkozó után elmondta, hogy örül, hogy túl vannak az első találkozón, jobb az ilyesmit az idény előtt lerendezni lehetőség szerint.

"Ha már mindenképpen sor kerül egy ilyen ütközetre, akkor jobb azt az előszezonban letudni. Nyilván volt egy kis feszültség mindenkiben, ugyanakkor a felkészülésünket nem befolyásolta. Mindkét csapat arra használta fel ezt a hetet és ezt a találkozót, hogy tovább csiszolja a formáját, nekünk még a védekezéssel és a támadások felpörgetésével kell foglalkoznunk a hátralévő időben" - beszélt a találkozóról és a csapata előtt álló feladatokról a Miami Heat trénere.

Az NBA 2014-2015-ös idénye október 28-án kezdődik, a nyitómeccset a bajnoki címvédő San Antonio Spurs játssza a Dallas Mavericks együttese ellen.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:prezi.com)