Jump to content

NFL: Manning 510 TD-passzal az új király

2014. 10. 20. 09:23

A mai naptól fogva Peyton Manning a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság legeredményesebb irányítója már ami a sikeres TD-passzokat illeti. Manning a Denver Broncos-San Francisco 49ers rangadón osztott ki négy TD-átadást, ezzel megdöntötte Brett Favre 508-as rekordját. A denveri szurkolók a rekorddöntésen túl annak is örülhettek, hogy kedvenceik kiütötték a kaliforniai riválist.

Payton Manning 506 TD-átadással várhatta a San Francisco elleni összecsapást, ám a nagy előd Brett Favre rekordja hamar megdöntésre került. Ezt követően Manning a második negyedben Demaryius Thomasnak kiosztott 8 yardos passzal lett egyedüli uralkodó, majd még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, így csapata 42-17-re verte a 49-ers együttesét Manning pedig 510 TD-passzal új rekorder lett a ligában. A találkozó után Brett Favre természetesen rögtön gratulált az utódnak, sőt már a félidőben írt pár sort a Twitteren.

Favre amúgy 302 mérkőzés alatt hozta össze az 508-as rekordját, amelynek megdöntéséhez és egyben az új rekord felállításához Manningnek "mindössze" 246 összecsapásra volt szüksége.

"Pár éve még nem is gondoltam volna, hogy valaha sikerülhet ezt a rekordot megdöntenem" - kommentálta történelmi tettét Manning, aki sokadszorra adott csattanós választ egykori csapatána az Indianapolis Coltsnak, amely 13 év után 2012-ben lemondott róla. Az azóta eltelt időben amúgy Manning összesen 110 TD-passzt jegyez...

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:denverchannel.com;zimbio.com)