Jump to content

NBA: Nash kihagyja az idényt, itt a vége?

2014. 10. 24. 10:35

Folytatódik Steve Nash kálváriája, a Los Angeles Lakers irányítója ismét megsérült és a legfrissebb hírek szerint kénytelen lesz kihagyni a teljes szezont. Nash a hátával bajlódik, az újabb kényszerpihenő pedig egyet jelenthet pályafutásának végével is.

Steve Nash 2012-ben igazolt az észak-amerikai kosárlabda-liga egyik legnépszerűbb csapatához, nem titkoltan azzal a céllal, hogy Kobe Bryanttel összeállva megszerezze a számára még hiányzó bajonki aranygyűrűt. A valaha volt legjobb kanadai kosárlabdázónak tartott játékos azonban a 2012-2013-as idényben 50, míg a legutóbbi szezonban mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára a Lakers színeiben. Nash a felkészülés során nagy terveket szövögetett, ám az egyik előszezoni meccs előtt táskacipelés (!) közben meghúzta a hátát és újra megsérült. Az orvosok azt mondták, hogy az idegek károsodása okozza a 40 éves kosaras állandó hátfájdalmait.

„A visszatérés volt az elsődleges célom, nagy csalódás, hogy nem vagyok képes rá. Sajnos nem tudnék teljes erőbedobással játszani a sérüléssel – célom az egészségem megőrzése hosszú távon” – kommentálta a hírt Nash.

Steve Nash a visszavonulásával kapcsolatban nem nyilatkozott, de miután úgy vágott bele a mostani szezonba, hogy ez lesz az utolsó amit az NBA-ben tölt, az is elképzelhető, hogy befejezi. A pályafutása során Phoenix Sunsban a Dallas Mavericksben és a Los Angeles Lakersben megforduló játékost kétszer választották a liga legértékesebb játékosának (MVP), nyolcszor válogatták be az All-Star csapatba, a liga örökranglistáján pedig a harmadik helyen áll a gólpasszok tekintetében John Stockton és Jason Kidd mögött.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport365.hu)