Jump to content

NBA: Fogadjunk! McHale lesz az első, akit kirúgnak...

2014. 10. 29. 09:42

Nem csak Európában, de a tengerentúlon is nagy divat a sportfogadás és bizony ott is a legkülönbözőbb dolgokra lehet fogadni. Például arra, hogy melyik csapat edzőjét menesztik a leghamarabb az idény során. A legfrissebb beszámolók szerint egyelőre úgy áll, hogy a Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale kerülhet a leghamarabb lapátra, ami nem is csoda hiszen egy olyan csapatot irányít, amelynek kerete sokra hivatott és éppen ezért igen nagy terveket szövöget.

Az észak-amerikai kosárlabda-ligában a vezetőedzői poszt mindennek nevezhető, csak nyugdíjas állásnak nem. Ritka az olyan klub, amely évtizedek óta ugyan azzal az edzővel dolgozik együtt, a legmarkánsabb példa erre a San Antonio Spurs, ahol Greg Popovich idén már a 18. idényét kezdi meg. Popovichon kívül a jelenlegi edzői mezőnyben a dallasi Rick Carlisle, a Miamit vezető Eric Spoelstra, és az Oklahoma szakvezetője, Scott Brooks azok akik négynél több éve vannak jelenlegi csapatuknál.

A klubok komoly követelményeket támasztanak az edzői stábbal szemben, éppen ezért a szakemberek mezőnyében a fluktuáció is igen magas. A kedden megkezdődött új idény előtt egy tengerentúli szakportál nyilvánosságra hozott egy listát, melyen azoknak az edzőknek a neve olvasható, akiket a legesélyesebbnek tartanak arra, hogy egy rossz sorozat esetében idejekorán elveszítsék állásukat. A lista a Boston Celtics egykori kiváló játékosának, a Houston Rockets jelenlegi vezetőedzőjének, Kevin McHale nevével kezdődik. McHale 2011 óta irányítja a Rockets együttesét első évében lemaradt csapatával a rájátszásról, a második és a harmadik szezonban viszont bejutott a playoffba igaz az első körben kiesett. A houstoni együttestől idén sokat várnak, ám ha McHale nem tudja megugrani a várt szintet akkor hamar elköszönnek majd tőle.

A listán a második helyen a Minnesota szakvezetője Flip Saunders neve olvasható aki 1995 és 2005 között már irányította a T-Wolves együttesét, majd Detoritban és Washingtonban kapott állást. Saunders amúgy a minnesotai klub elnöke is, így egy rossz sorozat után magának mondhat fel....Monty Williamsnek, a New Orleans Pelicans vezetőedzőjének sem biztos az állása, de Jason Kidd sem valószínű, hogy a Milwaukee csapatától megy majd nyugdíjba legalábbis a szakértők szerint.

A kirúgástól leginkább veszélyeztetett edzők az NBA-ben:

Kevin McHale (HOU) - esélye a menesztésre: 7/4
Flip Saunders (MIN) - esélye a menesztésre: 2/1
Monty Williams (NO) - esélye a menesztésre 4/1
Jason Kidd (MIL) - esélye a menesztésre 7/1
Scott Brooks (OKC) - esélye a menesztésre 8/1
Byron Scott (LAL) - esélye a menesztésre 10/1
Randy Wittman (WAS) - esélye a menesztésre 10/1
Dave Joerger (MEM) - esélye a menesztésre 10/1

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: