Jump to content

NBA: győzelemmel kezdett a bajnok

2014. 10. 29. 07:00

Izgalmas mérkőzésen 101-100-ra legyőzte a Dallas Mavericks csapatát a San Antonio Spurs, az észak-amerikai kosárlabda-liga új szezonjának nyitómérkőzésén. A bajnoki címvédő alakulat keretéből többen hiányoztak, ám a három "nagy öreg" ezúttal is ott volt a fedélzeten bizonyítva sokadszorra, hogy ha a Duncan, Parker, Ginobili trió összeáll, akkor nagy gond nem lehet.

Kawhi Leonard, Tiago Splitter és Patty Mills sem volt ott a San Antonio Spurs keretében a Dallas elleni idénynyitón, melyet az ünnepélyes gyűrű átadás és zászlófelhúzás előzött meg. Aztán természetesen a játék vette át a főszerepet, amelyből a nagy hármas összesen 57 ponttal vette ki a részét.

Úgy tűnik a Spurs és a Dallas többnyire csak izgalmas mérkőzéseket tud egymással játszani, hiszen a legutóbbi playoffban látott gigászi hétmeccces párharc után az idénynyitó is bővelkedett izgalmakban. A keddi meccset egy perccel a vége előtt a Dallas megnyerhette volna, ám Chandler Parsons tiszta helyzetben elrontotta a mindent eldöntő dobást, így végül nem sikerült elrontani a bajnokcsapat ünnepeltetését. Az egykori houstoni játékos labdája lecsorgott a gyűrűről, így a Mavericks egy ponttal kikapott. A mérkőzést dupla-duplával zárta Tim Duncan, míg Tony Parker 23 pontot tett be a közösbe. Manu Ginobili is megrázta magát, az argentin 20 pontjából 14-et ráadásul a második félidőben szerzett, abból is 9-et a sorsdöntőnek bizonyuló harmadik negyedben.

A Spurs végül 101-100-ra nyert, így győzelemmel kezdte a címvédés felé vezető útját.

NBA, 1. játéknap:

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 101-100 (26-24, 19-29, 31-20, 25-27)

Legtöbb pont: Parker 23, illetve Ellis 26

Legtöbb lepattanó: Duncan 13, illetve Chandler 10